مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر شفیره کرم ابریشم (Bombyx mori) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، فراسنجههای خونی و شاخصهای بیوشیمیایی بچه فیلماهی (Huso huso)
| dc.contributor.author | باقری, طاهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفری, رقیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهمنی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | حافظیه, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریف پور, عیسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | آقایی مقدم, عباسعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورصوفی, طاهر | fa_IR |
| dc.contributor.author | پقه, اسمعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرهاشمی, سید امین | fa_IR |
| dc.contributor.author | پژند, ذبیح الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفری عیسی خندقی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکوری, متین | fa_IR |
| dc.contributor.author | خالقی, سید رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاتمی, عبدالسلام | fa_IR |
| dc.contributor.author | سنچولی, حبیب الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | صورتی زنجانی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عبدالهی مصباح, رحیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:31:18Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:31:18Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:31:18Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:31:18Z | |
| dc.date.issued | 2024-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | باقری, طاهره, صفری, رقیه, بهمنی, محمود, حافظیه, محمود, شریف پور, عیسی, آقایی مقدم, عباسعلی, پورصوفی, طاهر, پقه, اسمعیل, میرهاشمی, سید امین, پژند, ذبیح الله, صفری عیسی خندقی, رضا, شکوری, متین, خالقی, سید رضا, حاتمی, عبدالسلام, سنچولی, حبیب الله, صورتی زنجانی, رضا, عبدالهی مصباح, رحیم. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر شفیره کرم ابریشم (Bombyx mori) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، فراسنجههای خونی و شاخصهای بیوشیمیایی بچه فیلماهی (Huso huso). مجله علمي شيلات ايران, 33(4), 119-129. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2832-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139706 | |
| dc.description.abstract | به منظور استفاده از منابع پروتئینی جدید، پایدار و سودمند در جیره غذایی، آزمایشی بر بچه فیل ماهیان پرورشی با میانگین وزن 2/0±5 گرم (انحراف استاندارد±میانگین) به مدت 60 روز اجرا شد. فیل ماهیان با جیرههای غذایی آزمایشی که در آن شفیره کرم ابریشم به عنوان منبع پروتئینی، به میزان 5، 10 و 15 درصد جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی، تغذیه شدند. جیرههای غذایی مورد استفاده شامل سطوح 0 درصد (T0)، 5 درصد (T5)، 10 درصد (T10) و 15 درصد (T15) شفیره کرم ابریشم به جای آرد ماهی بود. دادههای بهدست آمده از شاخصهای رشد و تولید نشان داد که میزان افزایش وزن در تیمارهای پودر شفیره کرم ابریشم بیشتر بوده است و افزایش معنیدار در تیمار(T15) نشان داده شد (05/0p<). همچنین شاخص وضعیت و میزان رشد ویژه مقدار بیشتری را نسبت به تیمار شاهد نشان دادند.،اگرچه این افزایش معنیدار نبود (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنیداری را با تیمار شاهد نشان داد و بهترین نتیجه در (T15) بهدست آمد که بر کیفیت بهتر پودرشفیره در تبدیل خوراک به گوشت دلالت دارد. سطح آنزیمهای کبدی در تیمارهای شفیره کرم ابریشم (T5، T10 و T15) میزان کمتری را نسبت به تیمار شاهد نشان دادند که این کاهش سطح در آنزیم آلانین ترانس آمیناز معنیدار نبود، اما آنزیمهای آسپارتات ترانس آمیناز و آلکالین فسفاتاز کاهش معنیداری را در (T15) نشان دادند (05/0p<). همچنین میزان پروتئین کل، ایمونوگلوبولین و لیزوزیم سرم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری را در (T10) و (T15) نشان دادند (05/0p<). نتایج خونشناسی، درصد هماتوکریت و غلظت هموگلوبین را در (T15) به طور معنیداری باللاتر نشان داد، ولی تعداد گلبولهای سفید در (T5)، (T10) و (T15) کاهش معنیداری یافت (05/0p<)، اگرچه میزان آن در (T10)کمترین سطح بود. نتایج این تحقیق نشان داد که شفیره کرم ابریشم به میزان 15 درصد در جیره غذایی فیل ماهی یک منبع پروتئینی مناسب است و علاوه بر افزایش رشد، شاخصهای خونی و آنزیمهای کبدی را بهبود میبخشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | پودر شفیره کرم ابریشم | fa_IR |
| dc.subject | جایگزینی آرد ماهی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد رشد | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | فیل ماهی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر شفیره کرم ابریشم (Bombyx mori) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، فراسنجههای خونی و شاخصهای بیوشیمیایی بچه فیلماهی (Huso huso) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 119 | |
| dc.citation.epage | 129 |
فایلهای این مورد
| فایلها | اندازه | قالب | مشاهده |
|---|---|---|---|
|
فایلی با این مورد مرتبط نشده است. |
|||



