مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر شفیره کرم ابریشم (Bombyx mori) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، فراسنجههای خونی و شاخصهای بیوشیمیایی بچه فیلماهی (Huso huso)
(ندگان)پدیدآور
باقری, طاهرهصفری, رقیهبهمنی, محمودحافظیه, محمودشریف پور, عیسیآقایی مقدم, عباسعلیپورصوفی, طاهرپقه, اسمعیلمیرهاشمی, سید امینپژند, ذبیح اللهصفری عیسی خندقی, رضاشکوری, متینخالقی, سید رضاحاتمی, عبدالسلامسنچولی, حبیب اللهصورتی زنجانی, رضاعبدالهی مصباح, رحیم
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور استفاده از منابع پروتئینی جدید، پایدار و سودمند در جیره غذایی، آزمایشی بر بچه فیل ماهیان پرورشی با میانگین وزن 2/0±5 گرم (انحراف استاندارد±میانگین) به مدت 60 روز اجرا شد. فیل ماهیان با جیرههای غذایی آزمایشی که در آن شفیره کرم ابریشم به عنوان منبع پروتئینی، به میزان 5، 10 و 15 درصد جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی، تغذیه شدند. جیرههای غذایی مورد استفاده شامل سطوح 0 درصد (T0)، 5 درصد (T5)، 10 درصد (T10) و 15 درصد (T15) شفیره کرم ابریشم به جای آرد ماهی بود. دادههای بهدست آمده از شاخصهای رشد و تولید نشان داد که میزان افزایش وزن در تیمارهای پودر شفیره کرم ابریشم بیشتر بوده است و افزایش معنیدار در تیمار(T15) نشان داده شد (05/0p
کلید واژگان
پودر شفیره کرم ابریشمجایگزینی آرد ماهی
عملکرد رشد
شاخصهای خونی
فیل ماهی
تغذيه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2024-10-011403-07-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998



