| dc.contributor.author | رنجبر, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | کشاورز, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصراله زاده ساروی, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:31:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:31:15Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:31:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:31:15Z | |
| dc.date.issued | 2024-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رنجبر, وحید, کشاورز, مجتبی, نصراله زاده ساروی, حسن. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: اثر پوشش نانو کامپوزیت (آلژینات/ نانورس) به همراه اسانس گیاه چوچاق (Eryngium caeruleum) بر زمان ماندگاری و کیفیت گوشت میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران, 33(4), 53-69. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2805-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139702 | |
| dc.description.abstract | هدف از مطالعه حاضر تاثیر پوشش آلژینات-نانورس بهتنهایی و در ترکیب با اسانس گیاه بومی شمال کشور به نام چوچاق (Eryngium caeruleum) بر زمان ماندگاری میگو سفید غربی در دمای یخچال است. عصاره گیاه چوچاق بهواسطه وجود ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی، دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروب است. در این تحقیق اسانس با استفاده از بخار آب استخراج شد. سپس تاثیر پوششهای مختلف بر زمان ماندگاری میگو در 5 تیمار شامل 1: شاهد 2: آلژینات 3: آلژینات+نانورس 4: آلژینات+نانورس+اسانس چوچاق با غلظت 1000 میلی گرم بر لیتر، 5: آلژینات+نانورس+اسانس چوچاق با غلظت 1500 میلی گرم بر لیتر، تولید و شاخصهای مورد بررسی شامل پراکسید، باز های نیتروژنی فرار، باکتری کل و باکتری سرمادوست، طی روزهای 0، 4، 8 12 و 16 اندازهگیری شدند. نتایج مربوط به ویژگیهای فیلم نشان داد که با افزودن مقادیر مختلف اسانس به فیلم آلژینات+نانورس، از محتوای رطوبتی، مقاومتکششی و نفوذپذیری فیلمها نسبت به بخار آب به طور معنیداری کاسته شد (05/0>p). افزودن اسانس سبب افزایش معنیداری در میزان ضخامت و کدورت فیلمها شده و از شفافیت فیلمها کاسته شد (05/0>p) و استفاده از نانو پوشش منجر به کاهش فساد اکسیداسیونی در نمونههای میگوی در طول دوره نگهداری گردید و نانو پوشش حاوی اسانس تاثیر بیشتری داشت (05/0>p). همچنین این تیمار سبب کند شدن روند افزایشی TVB-N تا پایان دوره نگهداری شد. بالاترین بار میکروبی را در تمام روزهای نگهداری در شاهد مشاهده شد (05/0>p). با افزودن اسانس به پوشش نانو پوشش مرکب، بار میکروبی به شکل معنیداری کاهش یافت (05/0>p). در نتیجه، کمترین بار میکروبی مربوط به تیمار آلژینات+نانورس+اسانس 1500 میلی گرم بر لیتر بود و براساس استانداردهای شیمیایی، میکروبی و حسی این تیمار تا انتهای دوره با افزایش زمان ماندگاری میگو سفید غربی نگهداری برای مصرف انسان مناسب بودند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | Litopenaeus vannamei | fa_IR |
| dc.subject | نانوکامپوزیت | fa_IR |
| dc.subject | نانورس | fa_IR |
| dc.subject | Eryngium caeruleum | fa_IR |
| dc.subject | زمان ماندگاری | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثر پوشش نانو کامپوزیت (آلژینات/ نانورس) به همراه اسانس گیاه چوچاق (Eryngium caeruleum) بر زمان ماندگاری و کیفیت گوشت میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 69 | |