نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorریحانی پول, سهیلfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:31:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:31:05Z
dc.date.available1403-12-21T00:31:05Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:31:05Z
dc.date.issued2021-12-01en_US
dc.date.issued1400-09-10fa_IR
dc.identifier.citationیگانه, سکینه, ریحانی پول, سهیل. (1400). مقاله علمی – پژوهشی:‌ سنجش خواص عملکردی پپتیدهای زیست‌‌فعال تولیدی از ضایعات میگو در مراکز فراوری با استفاده از آنزیم پروتامکس در درجات آبکافت مختلف. مجله علمي شيلات ايران, 30(5), 83-97.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2548-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139690
dc.description.abstractهدف از مطالعه حاضر بررسی خواص عملکردی پپتیدهای زیست‌‌فعال تولیدی از ضایعات میگو در مراکز فراوری در سه درجه آبکافت است. بدین منظور، ضایعات مراکز فراوری میگو طی سه زمان یک، دو و سه ساعت با استفاده از آنزیم پروتامکس آبکافت و خواص عملکردی پپتیدهای حاصل (SPH1،  SPH2و SPH3) ارزیابی شد. نتایج نشان داد، با افزایش زمان آبکافت از یک به دو و سه ساعت، درجه آبکافت و بازیافت نیتروژنی فرایند به صورت معنی‌‌داری افزایش یافتند (05/0p<). مطابق یافته‌‌ها، میزان حلالیت SPH3 به صورت معنی‌‌داری از SPH2 و SPH1 بیشتر بود و حداکثر میزان آن در 10=pH معادل 54/1±82/97 گزارش گردید (05/0p<). SPH1 نسبت به SPH2 و SPH3 شاخص فعالیت امولسیفایری و پایداری امولسیونی بیشتری داشت. در این پپتید بالاترین مقدار شاخص فعالیت امولسیفایری 84/2±15/68 متر مربع بر گرم ثبت شد که مربوط به 10=pH بود. اما حداکثر شاخص پایداری امولسیونی در 6=pH گزارش شد (08/5±84/166 دقیقه). بیشترین میزان فعالیت کف‌‌زایی اندازه‌‌گیری ‌‌شده 91/5±52/165 درصد بود که در SPH1 و 10= pHثبت شد. همچینن حداکثر پایداری کف در بین پپتیدها، معادل 23/3±32/118 اندازه‌‌گیری شد که مربوط به SPH1 در 6=pH بود. SPH1 ظرفیت جذب روغن بیشتری (33/0±92/5 میلی‌‌لیتر در گرم) نسبت به SPH2 و SPH3 داشت (05/0p<). بیشترین ظرفیت نگهداری آب هم مربوط به SPH3 (71/0±18/5 میلی‌‌لیتر در گرم) بود (05/0p<). بنابر یافته‌‌ها، خواص عملکردی پپتیدهای تولیدی از ضایعات مراکز فراوری میگو با استفاده از آنزیم پروتامکس در سطح قابل قبولی جهت استفاده در مواد غذایی مختلف قرار دارند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectضایعات میگوfa_IR
dc.subjectپروتامکسfa_IR
dc.subjectپپتیدهای زیست‌‌‌‌فعالfa_IR
dc.subjectخواص عملکردی پپتیدهاfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ سنجش خواص عملکردی پپتیدهای زیست‌‌فعال تولیدی از ضایعات میگو در مراکز فراوری با استفاده از آنزیم پروتامکس در درجات آبکافت مختلفfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue5
dc.citation.spage83
dc.citation.epage97


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد