نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبیتا, سراجfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:30:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:30:58Z
dc.date.available1403-12-21T00:30:58Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:30:58Z
dc.date.issued2024-06-01en_US
dc.date.issued1403-03-12fa_IR
dc.identifier.citationبیتا, سراج. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) پرورش یافته در قفس‌های دریایی خلیج چابهار. مجله علمي شيلات ايران, 33(2), 101-112.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2815-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139681
dc.description.abstractدر مطالعه حاضر، ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی پرورش یافته در قفس بر اساس سنجش ترکیبات تقریبی و مواد معدنی به‌ترتیب طبق روش استاندارد AOAC و طیف سنجی UV-Vis و شاخص‌‌های کیفیت پروتئین بر پایه آنالیز اسیدهای آمینه با استفاده از روش هیدرولیز اسیدی و کروماتوگرافی بررسی شد. طبق نتایج، میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر به‌ترتیب 78/77، 36/17، 21/3 و 56/1 درصد وزن خشک و محتوای انرژی برابر با 33/98 کیلوکالری در 100 گرم تعیین شد. نتایج مواد معدنی حاکی از محتوای بالای سدیم و پتاسیم با مقدار 98/50 ±41/371 و 23/40± 26/230 میلی‌‌گرم در 100 گرم نمونه و منگنز با مقدار 11/0 ± 29/0 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نمونه دارای کمترین سطح بود. در مجموع، 18 اسید آمینه مورد شناسایی قرار گرفت که از این تعداد 9 اسید آمینه ضروری تشخیص داده شد. اسیدهای آمینه گلوتامیک، آسپارتیک و لیزین در این پروفایل غالب بودند. مقادیر شاخص‌‌های کیفیت پروتئین شامل شاخص اسیدهای آمینه ضروری، ارزش زیستی، شاخص تغذیه‌‌ای و نسبت کارایی پروتئین در این گونه به‌ترتیب برابر با 955/58، 53/52، 23/10 و 90/2 به‌دست آمد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectکیفیت تغذیه‌‌ایfa_IR
dc.subjectپرورش در قفسfa_IR
dc.subjectخلیج چابهارfa_IR
dc.subjectLates calcariferfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) پرورش یافته در قفس‌های دریایی خلیج چابهارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue2
dc.citation.spage101
dc.citation.epage112


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد