| dc.contributor.author | بیتا, سراج | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:30:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:30:58Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:30:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:30:58Z | |
| dc.date.issued | 2024-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بیتا, سراج. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) پرورش یافته در قفسهای دریایی خلیج چابهار. مجله علمي شيلات ايران, 33(2), 101-112. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2815-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139681 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر، ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی پرورش یافته در قفس بر اساس سنجش ترکیبات تقریبی و مواد معدنی بهترتیب طبق روش استاندارد AOAC و طیف سنجی UV-Vis و شاخصهای کیفیت پروتئین بر پایه آنالیز اسیدهای آمینه با استفاده از روش هیدرولیز اسیدی و کروماتوگرافی بررسی شد. طبق نتایج، میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر بهترتیب 78/77، 36/17، 21/3 و 56/1 درصد وزن خشک و محتوای انرژی برابر با 33/98 کیلوکالری در 100 گرم تعیین شد. نتایج مواد معدنی حاکی از محتوای بالای سدیم و پتاسیم با مقدار 98/50 ±41/371 و 23/40± 26/230 میلیگرم در 100 گرم نمونه و منگنز با مقدار 11/0 ± 29/0 میلیگرم در کیلوگرم نمونه دارای کمترین سطح بود. در مجموع، 18 اسید آمینه مورد شناسایی قرار گرفت که از این تعداد 9 اسید آمینه ضروری تشخیص داده شد. اسیدهای آمینه گلوتامیک، آسپارتیک و لیزین در این پروفایل غالب بودند. مقادیر شاخصهای کیفیت پروتئین شامل شاخص اسیدهای آمینه ضروری، ارزش زیستی، شاخص تغذیهای و نسبت کارایی پروتئین در این گونه بهترتیب برابر با 955/58، 53/52، 23/10 و 90/2 بهدست آمد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | کیفیت تغذیهای | fa_IR |
| dc.subject | پرورش در قفس | fa_IR |
| dc.subject | خلیج چابهار | fa_IR |
| dc.subject | Lates calcarifer | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) پرورش یافته در قفسهای دریایی خلیج چابهار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 101 | |
| dc.citation.epage | 112 | |