مقاله علمی – پژوهشی: ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) پرورش یافته در قفسهای دریایی خلیج چابهار
(ندگان)پدیدآور
بیتا, سراج
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر، ارزش غذایی ماهی باس دریایی آسیایی پرورش یافته در قفس بر اساس سنجش ترکیبات تقریبی و مواد معدنی بهترتیب طبق روش استاندارد AOAC و طیف سنجی UV-Vis و شاخصهای کیفیت پروتئین بر پایه آنالیز اسیدهای آمینه با استفاده از روش هیدرولیز اسیدی و کروماتوگرافی بررسی شد. طبق نتایج، میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر بهترتیب 78/77، 36/17، 21/3 و 56/1 درصد وزن خشک و محتوای انرژی برابر با 33/98 کیلوکالری در 100 گرم تعیین شد. نتایج مواد معدنی حاکی از محتوای بالای سدیم و پتاسیم با مقدار 98/50 ±41/371 و 23/40± 26/230 میلیگرم در 100 گرم نمونه و منگنز با مقدار 11/0 ± 29/0 میلیگرم در کیلوگرم نمونه دارای کمترین سطح بود. در مجموع، 18 اسید آمینه مورد شناسایی قرار گرفت که از این تعداد 9 اسید آمینه ضروری تشخیص داده شد. اسیدهای آمینه گلوتامیک، آسپارتیک و لیزین در این پروفایل غالب بودند. مقادیر شاخصهای کیفیت پروتئین شامل شاخص اسیدهای آمینه ضروری، ارزش زیستی، شاخص تغذیهای و نسبت کارایی پروتئین در این گونه بهترتیب برابر با 955/58، 53/52، 23/10 و 90/2 بهدست آمد.
کلید واژگان
کیفیت تغذیهایپرورش در قفس
خلیج چابهار
Lates calcarifer
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2024-06-011403-03-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارشاپا
1026-13542322-5998



