نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصید, سید مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorاکبرنژاد, علیfa_IR
dc.contributor.authorسوری, رحمنfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:26:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:26:12Z
dc.date.available1403-12-21T00:26:12Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:26:12Z
dc.date.issued2024-03-01en_US
dc.date.issued1402-12-11fa_IR
dc.identifier.citationصید, سید مجتبی, اکبرنژاد, علی, سوری, رحمن, رجبی, علی. (1402). بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی از مهمترین شاخص‌های قلبی - عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو. مجله علوم پزشکی رازی, 0, 0-0.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-7715-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139287
dc.description.abstractمقدمه و هدف: فعالیت ورزشی و عوامل آنتی­اکسیدانی نقش چشمگیری در کاهش عوارض ناشی از بیماری دیابت دارند. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی شاخص­های قلبی عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 36 زن مبتلا به دیابت به‌صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به­طورتصادفی به 4 گروه تمرین+ مکمل عصاره هسته انگور، تمرین+دارونما، دارونما و مکمل عصاره هسته انگور تقسیم ­شدند. شرکت­کنندگان 4 هفته تمرین هوازی با شدت 75-70 درصد ضربان قلب ذخیره، 5 روز در هفته انجام دادند. گروه­های تمرین مکمل و مکمل دوز روزانه یک عدد کپسول عصاره هسته انگور و گروه تمرین دارونما و دارونما پودر نشاسته مصرف کردند. داده­ها به روش تحلیل واریانس یک­راهه و آزمون تعقیبی بانفرونی در سطح معنی­داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند. یافته­ها: نتایج نشان داد که سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP، هموسیستئین نسبت به قبل از آزمون کاهش معنادار و HDL-C افزایش معناداری داشت (05/0P<). در گروه تمرین مکمل، تمرین دارونما و مکمل نسبت به گروه دارونما سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP و هموسیستئین کاهش معنادار وHDL-C  افزایش معناداری داشت (05/0P<). نتیجه‌گیری: به­نظر می­رسد که مصرف عصاره انگور به­عنوان یک روش بهبود دهنده شاخص­های قلبی عروقی و متابولیکی می­تواند اثر مثبتی بر کنترل بیماری دیابت داشته باشد. هرچند هنگامی که همزمان با تمرین ورزشی مصرف شود تاثیرگذاری بهتری مشاهده می­شود.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectعصاره انگورfa_IR
dc.subjectVCAM-1fa_IR
dc.subjectICAM1fa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectفیزیولوژی ورزشfa_IR
dc.titleبررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی از مهمترین شاخص‌های قلبی - عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentپردیس البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume0
dc.citation.spage0
dc.citation.epage0


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد