| dc.contributor.author | صید, سید مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبرنژاد, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوری, رحمن | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:26:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:26:12Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:26:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:26:12Z | |
| dc.date.issued | 2024-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صید, سید مجتبی, اکبرنژاد, علی, سوری, رحمن, رجبی, علی. (1402). بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی از مهمترین شاخصهای قلبی - عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو. مجله علوم پزشکی رازی, 0, 0-0. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7715-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139287 | |
| dc.description.abstract | مقدمه و هدف: فعالیت ورزشی و عوامل آنتیاکسیدانی نقش چشمگیری در کاهش عوارض ناشی از بیماری دیابت دارند. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی شاخصهای قلبی عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 36 زن مبتلا به دیابت بهصورت هدفمند و در دسترس انتخاب و بهطورتصادفی به 4 گروه تمرین+ مکمل عصاره هسته انگور، تمرین+دارونما، دارونما و مکمل عصاره هسته انگور تقسیم شدند. شرکتکنندگان 4 هفته تمرین هوازی با شدت 75-70 درصد ضربان قلب ذخیره، 5 روز در هفته انجام دادند. گروههای تمرین مکمل و مکمل دوز روزانه یک عدد کپسول عصاره هسته انگور و گروه تمرین دارونما و دارونما پودر نشاسته مصرف کردند. دادهها به روش تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی بانفرونی در سطح معنیداری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP، هموسیستئین نسبت به قبل از آزمون کاهش معنادار و HDL-C افزایش معناداری داشت (05/0P<). در گروه تمرین مکمل، تمرین دارونما و مکمل نسبت به گروه دارونما سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP و هموسیستئین کاهش معنادار وHDL-C افزایش معناداری داشت (05/0P<).
نتیجهگیری: بهنظر میرسد که مصرف عصاره انگور بهعنوان یک روش بهبود دهنده شاخصهای قلبی عروقی و متابولیکی میتواند اثر مثبتی بر کنترل بیماری دیابت داشته باشد. هرچند هنگامی که همزمان با تمرین ورزشی مصرف شود تاثیرگذاری بهتری مشاهده میشود.
| fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | تمرین هوازی | fa_IR |
| dc.subject | عصاره انگور | fa_IR |
| dc.subject | VCAM-1 | fa_IR |
| dc.subject | ICAM1 | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی ورزش | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی از مهمترین شاخصهای قلبی - عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | پردیس البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 0 | |
| dc.citation.spage | 0 | |
| dc.citation.epage | 0 | |