نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتیموری, سحرfa_IR
dc.contributor.authorپوریوسف میاندواب, محمودfa_IR
dc.contributor.authorجبل عاملی, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorآرمیده, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorحدادی, اعظمfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:25:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:25:53Z
dc.date.available1403-12-21T00:25:53Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:25:53Z
dc.date.issued2023-09-01en_US
dc.date.issued1402-06-10fa_IR
dc.identifier.citationتیموری, سحر, پوریوسف میاندواب, محمود, جبل عاملی, لیلا, آرمیده, شهرام, حدادی, اعظم. (1402). تاثیر فرم‌های نانوذره، نانوکامپوزیت، نانوکپسوله و لیپوزومی اسانس‌های نعناع‌فلفلی (Mentha piperita L.) و رزماری (Rosmarinus officinalis L.) در کاهش بیوفیلم باکتری‌های گرم‌مثبت و گرم‌منفی. مجله علوم پزشکی رازی, 0, 327-344.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-8388-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139264
dc.description.abstractزمینه و هدف: استفاده از اسانس­ها در کنترل باکتری­های بیماری­زا به دلیل حلالیت پایین در آب و فعالیت زیستی اندک با محدودیت­هایی روبه رو است. لذا استفاده از نانوذرات، نانوکامپوزیت، نانوکپسوله و لیپوزومی می­تواند یکی از راه­های رفع این محدودیت­ها باشد. روش کار: نمونه­های گیاهی نعناع­فلفلی Mentha piperita L. و رزماری Rosmarinus officinalis L. مورد آزمایش در این تحقیق از مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی جهاد دانشگاهی ارومیه جمع­آوری و توسط متخصصین گیاه­شناسی دانشگاه ارومیه مورد تایید قرار گرفت. گیاهان جمع­آوری شده در تاریکی کاملاً خشک گردید و سپس گیاهان خشک شده به­وسیله  دستگاه مخلوط­کن پودر شد. برای تهیه اسانس از دستگاه کلونجر استفاده شد. اسانس­های حاصل از گیاهان رزماری و نعناع­فلفلی با استفاده از روش تقطیر توسط GC-MS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: متیل­سیکلوهگزانول 35/90 درصد و منتون 01/23 درصد به­ترتیب اجزای اصلی گیاه نعناع­فلفلی، Camphor 22/23 درصد و Alpha-pinene 99/17 درصد گیاه رزماری به­دست آمد. اندازه ذرات نانوامولسیون، نانو­کامپوزیت، نانو­کپسوله و نانو­لیپوزوم اسانس نعناع­فلفلی به ترتیب 34/3، 14/27، 25/19 و 01/19 نانومتر به­دست آمد و در رزماری 69/2، 07/71، 02/35 و 38/25 نانومتر به­دست آمد. اسانس خالص و حالت­های نانو اسانس­های رزماری و نعناع­فلفلی خواص ضد­میکروبی مناسبی بر علیه هر دو گروه باکتری­های گرم­مثبت و گرم­منفی نشان داد که حالت­های نانو نسبت به حالت خالص اسانس خواص ضد­میکروبی بالایی دارد. نتایج نشان داد باکتری­های گرم­مثبت حساس­ترین باکتری­ها و بیشترین تاثیر و باکتری­های گرم­منفی مقاوم­ترین و کمترین تاثیر را در برابر حالت­های مختلف نانو داشت. نتیجه‌گیری: اندازه­ی ذرات تمامی فرمولاسیون­ها در طی زمان اختلاف معنی­داری نشان دادند، اندازه ذرات نانوذره­ها نسبت به نانو­کپسوله، نانو­کامپوزیت و نانولیپوزوم­ها تفاوت کمی داشت، اما در حالت کلی همه نمونه­ها پایدار بوده به صورتی که تغییر اندازه ذرات پس از گذشت یک ماه قابل قبول بود. در آزمون اثرات ضدمیکروبی، تاثیر اسانس در دو حالت آزاد و کپسوله شده در حامل­های لیپیدی در برابر باکتری گرم­مثبت بیشتر از باکتری گرم­منفی بود، همچنین میزان بازداری نانوذره و نانولیپوزوم در مقایسه با اسانس آزاد در همه باکتری­ها (استافیلوکوکوس ارورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی، موراکسلا کاتارالیس) بالاتر بود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنانوذرهfa_IR
dc.subjectنانوکامپوزیتfa_IR
dc.subjectنانوکپسولهfa_IR
dc.subjectنانولیپوزومfa_IR
dc.subjectنعناع‌فلفلیfa_IR
dc.subjectرزماریfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleتاثیر فرم‌های نانوذره، نانوکامپوزیت، نانوکپسوله و لیپوزومی اسانس‌های نعناع‌فلفلی (Mentha piperita L.) و رزماری (Rosmarinus officinalis L.) در کاهش بیوفیلم باکتری‌های گرم‌مثبت و گرم‌منفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت و آگرواکولوژی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.fa_IR
dc.citation.volume0
dc.citation.spage327
dc.citation.epage344
nlai.contributor.orcid0009-0003-6434-0637


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد