• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 0, شماره
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 0, شماره
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر فرم‌های نانوذره، نانوکامپوزیت، نانوکپسوله و لیپوزومی اسانس‌های نعناع‌فلفلی (Mentha piperita L.) و رزماری (Rosmarinus officinalis L.) در کاهش بیوفیلم باکتری‌های گرم‌مثبت و گرم‌منفی

    (ندگان)پدیدآور
    تیموری, سحرپوریوسف میاندواب, محمودجبل عاملی, لیلاآرمیده, شهرامحدادی, اعظم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: استفاده از اسانس­ها در کنترل باکتری­های بیماری­زا به دلیل حلالیت پایین در آب و فعالیت زیستی اندک با محدودیت­هایی روبه رو است. لذا استفاده از نانوذرات، نانوکامپوزیت، نانوکپسوله و لیپوزومی می­تواند یکی از راه­های رفع این محدودیت­ها باشد. روش کار: نمونه­های گیاهی نعناع­فلفلی Mentha piperita L. و رزماری Rosmarinus officinalis L. مورد آزمایش در این تحقیق از مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی جهاد دانشگاهی ارومیه جمع­آوری و توسط متخصصین گیاه­شناسی دانشگاه ارومیه مورد تایید قرار گرفت. گیاهان جمع­آوری شده در تاریکی کاملاً خشک گردید و سپس گیاهان خشک شده به­وسیله  دستگاه مخلوط­کن پودر شد. برای تهیه اسانس از دستگاه کلونجر استفاده شد. اسانس­های حاصل از گیاهان رزماری و نعناع­فلفلی با استفاده از روش تقطیر توسط GC-MS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: متیل­سیکلوهگزانول 35/90 درصد و منتون 01/23 درصد به­ترتیب اجزای اصلی گیاه نعناع­فلفلی، Camphor 22/23 درصد و Alpha-pinene 99/17 درصد گیاه رزماری به­دست آمد. اندازه ذرات نانوامولسیون، نانو­کامپوزیت، نانو­کپسوله و نانو­لیپوزوم اسانس نعناع­فلفلی به ترتیب 34/3، 14/27، 25/19 و 01/19 نانومتر به­دست آمد و در رزماری 69/2، 07/71، 02/35 و 38/25 نانومتر به­دست آمد. اسانس خالص و حالت­های نانو اسانس­های رزماری و نعناع­فلفلی خواص ضد­میکروبی مناسبی بر علیه هر دو گروه باکتری­های گرم­مثبت و گرم­منفی نشان داد که حالت­های نانو نسبت به حالت خالص اسانس خواص ضد­میکروبی بالایی دارد. نتایج نشان داد باکتری­های گرم­مثبت حساس­ترین باکتری­ها و بیشترین تاثیر و باکتری­های گرم­منفی مقاوم­ترین و کمترین تاثیر را در برابر حالت­های مختلف نانو داشت. نتیجه‌گیری: اندازه­ی ذرات تمامی فرمولاسیون­ها در طی زمان اختلاف معنی­داری نشان دادند، اندازه ذرات نانوذره­ها نسبت به نانو­کپسوله، نانو­کامپوزیت و نانولیپوزوم­ها تفاوت کمی داشت، اما در حالت کلی همه نمونه­ها پایدار بوده به صورتی که تغییر اندازه ذرات پس از گذشت یک ماه قابل قبول بود. در آزمون اثرات ضدمیکروبی، تاثیر اسانس در دو حالت آزاد و کپسوله شده در حامل­های لیپیدی در برابر باکتری گرم­مثبت بیشتر از باکتری گرم­منفی بود، همچنین میزان بازداری نانوذره و نانولیپوزوم در مقایسه با اسانس آزاد در همه باکتری­ها (استافیلوکوکوس ارورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی، موراکسلا کاتارالیس) بالاتر بود.
    کلید واژگان
    نانوذره
    نانوکامپوزیت
    نانوکپسوله
    نانولیپوزوم
    نعناع‌فلفلی
    رزماری
    میکروبیولوژی

    تاریخ نشر
    2023-09-01
    1402-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
    دانشیار گروه زراعت و آگرواکولوژی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
    استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
    دانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    دانشیار گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8388-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139264

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب