نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقیقت, نداfa_IR
dc.contributor.authorرستمی, علیfa_IR
dc.contributor.authorاقتصادی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorشیدفر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, آغا فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:24:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:24:19Z
dc.date.available1403-12-21T00:24:19Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:24:19Z
dc.date.issued2013-11-01en_US
dc.date.issued1392-08-10fa_IR
dc.identifier.citationحقیقت, ندا, رستمی, علی, اقتصادی, شهریار, شیدفر, فرزاد, حیدری, ایرج, حسینی, آغا فاطمه. (1392). بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر شاخص های گلیسمی و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون:کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم پزشکی رازی, 20(113), 78-86.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2784-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139145
dc.description.abstractfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptزمینه و هدف/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0pt: شکلات و سایر فرآورده های غنی از فلاونوئید کاکائو، به علت خاصیت کاهندگی فشار خون، به عنوان یک درمان غیردارویی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله (/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrHbA1c/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) و فشار خون بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.o:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptروش کار/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0pt: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار دیابتی مبتلا به فشار خون به طور تصادفی به دو گروهمداخله (35 نفر) و کنترل (34 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 25 گرم شکلات تلخ (450 پلی فنول میلی گرم در روز) و گروه کنترل همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونه خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و سطوح قند خون ناشتا (/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrFasting Blood Sugar-FBS/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span)، انسولین ناشتا و /spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrHbA1c/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span خون اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه فشار خون سیستولی و دیاستولی، وضعیت آنتروپومتری،/spanspan dir=ltr/spanspan lang=AR-SA style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrspan dir=ltr/span /spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptسطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید./spanspan lang=FA style=font-family: B Mitra mso-bidi-language: FA mso-ascii-font-family: Calibri mso-hansi-font-family: Calibrio:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptیافته‌ها:/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 13pt mso-bidi-language: FA /spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptدر گروه شکلات تلخ میزان فشار خون سیستول و دیاستول به طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل و ابتدای مطالعه کمتر بود (001/0/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrp/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span)/spanspan dir=ltr/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrspan dir=ltr/span./spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span سطوح قند خون ناشتا (/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrFBS/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) (027/0=/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrp/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) و /spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrHbA1c/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span (025/0=/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrp/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) نیز در گروه شکلات تلخ در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش یافتند./spanspan lang=FA style=font-family: B Mitra font-size: 12pt mso-bidi-language: FA mso-ascii-font-family: Calibri mso-hansi-font-family: Calibrio:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptنتیجه/span/bbspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltr‌/span/bbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptگیری/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0pt: اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که شکلات تلخ سبب بهبود فشارخون و کنترل گلیسمی در بیماران دیابتی مبتلا به فشار خون می شود.o:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectشکلات تلخfa_IR
dc.subjectوضعیت گلیسمیfa_IR
dc.subjectفشار خونfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2.fa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleبررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر شاخص های گلیسمی و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون:کارآزمایی بالینی تصادفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue113
dc.citation.spage78
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد