• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 20, شماره 113
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 20, شماره 113
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر شاخص های گلیسمی و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون:کارآزمایی بالینی تصادفی

    (ندگان)پدیدآور
    حقیقت, ندارستمی, علیاقتصادی, شهریارشیدفر, فرزادحیدری, ایرجحسینی, آغا فاطمه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    font face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptزمینه و هدف/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0pt: شکلات و سایر فرآورده های غنی از فلاونوئید کاکائو، به علت خاصیت کاهندگی فشار خون، به عنوان یک درمان غیردارویی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله (/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrHbA1c/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) و فشار خون بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.o:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptروش کار/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0pt: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار دیابتی مبتلا به فشار خون به طور تصادفی به دو گروهمداخله (35 نفر) و کنترل (34 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 25 گرم شکلات تلخ (450 پلی فنول میلی گرم در روز) و گروه کنترل همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونه خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و سطوح قند خون ناشتا (/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrFasting Blood Sugar-FBS/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span)، انسولین ناشتا و /spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrHbA1c/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span خون اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه فشار خون سیستولی و دیاستولی، وضعیت آنتروپومتری،/spanspan dir=ltr/spanspan lang=AR-SA style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrspan dir=ltr/span /spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptسطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید./spanspan lang=FA style=font-family: B Mitra mso-bidi-language: FA mso-ascii-font-family: Calibri mso-hansi-font-family: Calibrio:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptیافته‌ها:/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 13pt mso-bidi-language: FA /spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptدر گروه شکلات تلخ میزان فشار خون سیستول و دیاستول به طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل و ابتدای مطالعه کمتر بود (001/0/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrp/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span)/spanspan dir=ltr/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrspan dir=ltr/span./spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span سطوح قند خون ناشتا (/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrFBS/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) (027/0=/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrp/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) و /spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrHbA1c/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span (025/0=/spanspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-family: B Mitra mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltrp/spanspan dir=rtl/spanspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptspan dir=rtl/span) نیز در گروه شکلات تلخ در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش یافتند./spanspan lang=FA style=font-family: B Mitra font-size: 12pt mso-bidi-language: FA mso-ascii-font-family: Calibri mso-hansi-font-family: Calibrio:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /fontp class=MsoNormal style=margin: 0in 0in 0pt text-align: justify line-height: normal unicode-bidi: embed direction: rtl text-justify: kashida text-kashida: 0% dir=rtlbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptنتیجه/span/bbspan style=font-family: Times New Roman,serif font-size: 9pt mso-bidi-font-size: 10.0pt dir=ltr‌/span/bbspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0ptگیری/span/bspan lang=AR-SA style=font-family: B Mitra font-size: 10pt mso-ascii-font-family: Times New Roman mso-hansi-font-family: Times New Roman mso-ansi-font-size: 9.0pt: اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که شکلات تلخ سبب بهبود فشارخون و کنترل گلیسمی در بیماران دیابتی مبتلا به فشار خون می شود.o:p //span/pfont face=Times New Roman size=3 /font
    کلید واژگان
    شکلات تلخ
    وضعیت گلیسمی
    فشار خون
    دیابت نوع 2.
    علوم تغذیه

    شماره نشریه
    113
    تاریخ نشر
    2013-11-01
    1392-08-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشگاه علوم پزشکی تهران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2784-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139145

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب