نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبیری, رامینfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorشارعی, نسترنfa_IR
dc.contributor.authorشهبازی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorامامی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorمجرب, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:11:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:11:15Z
dc.date.available1403-12-21T00:11:15Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:11:15Z
dc.date.issued2024-04-01en_US
dc.date.issued1403-01-13fa_IR
dc.identifier.citationعبیری, رامین, قاسمی, سمیرا, شارعی, نسترن, شهبازی, معصومه, امامی, احمد, مجرب, مهدی. (1403). بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی عصاره های مختلف هیدرواتانولی گونه های درمنه علیه سویه های باکتریایی شایع در عفونت های بیمارستانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 24(1), 107-119. doi: 10.61186/jarums.24.1.107fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.61186/jarums.24.1.107
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-2355-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1138093
dc.description.abstractزمینه و هدف: عفونت‌های بیمارستانی سهم قابل توجهی از چالش ­های درمانی بیمارستان­ ها را تشکیل می‌دهند. جنس درمنه به طور گسترده­ ای در ایران پراکنده هستند. گونه های این جنس طیفی از ترکیبات زیستی ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد التهابی و ضد قارچی متعلق به گروه­ های مختلف شامل فنول ­ها، ترپنوئید­ها، استرول­ ها و پلی استیلن­ ها را تولید می­ کنند. هدف از مطالعه­ ی حاضر، مقایسه اثرات برون­تنی عصار ه ­های مختلف هیدرواتانولی گونه­ های درمنه علیه سویه­ های باکتریایی عامل عفونت­ های بیمارستانی است. روش کار: 12 عصاره هیدرواتانولی مختلف مشتمل بر عصاره ­های 50% و 70% هیدرواتانولی از اندام هوایی درمنه ­های طلایی، معمولی، خراسانی، کپه داغی، دشتی و قرمز تهیه شد. سرمادهی به عصاره ­ها منجر به چربی زدایی آن­ها شد. کمترین مقادیر غلظت مهار کننده رشد (MIC) عصار ه ­ها علیه سویه ­های باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، آسینتوباکتر، سودوموناس آئروژینوزا، انتروکوکوس فکالیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، میکروکوکوس لوتئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیا کلای به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. محتوای تام فنولی عصاره ­های فوق، با روش فولین سیو کالتیو تعیین شد. یافته ­ها: از مجموع عصاره­ های بکار رفته در این آزمایش پایین­ترین MIC، برای عصاره 50% هیدرواتانولی درمنه قرمز به میزان (mg/ml) 0.25 علیه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مشاهده شد. بزرگترین گستره­ ی حساسیت باکتریایی (شش سویه) مربوط به عصاره 50% (بعد و قبل از چربی زدایی) درمنه قرمز و عصاره 50% (بعد از چربی زدایی) درمنه کپه داغی بود. رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس توسط تمامی عصاره­ ها مهار شد. بالاترین محتوای تام فنولی و بیشترین بازده عصاره گیری به ترتیب برای عصاره های هیدرواتانولی 70% درمنه دشتی و 50% درمنه طلایی ثبت شدند. نتیجه­ گیری: عصاره 50% هیدرواتانولی درمنه قرمز از نظر طیف اثر ضد باکتریایی و قدرت انتخابی بر عصاره های دیگر برتری داشت. درمنه­ های قرمز و کپه داغی احتمالاً گزینه­ های مناسبی برای تحقیقات بیشتر فیتوشیمیایی و ضد باکتریایی هستند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.61186/jarums.24.1.107
dc.subjectدرمنهfa_IR
dc.subjectعوامل ضد باکتریاییfa_IR
dc.subjectعفونت بیمارستانیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی عصاره های مختلف هیدرواتانولی گونه های درمنه علیه سویه های باکتریایی شایع در عفونت های بیمارستانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeگزارش کوتاهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2. گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماکوگنوزی و زیست فناوری دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه داروسازی سنتی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم دارویی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.fa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue1
dc.citation.spage107
dc.citation.epage119
nlai.contributor.orcid0009-0005-9530-8802


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد