نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبرازش, الیناfa_IR
dc.contributor.authorگواهی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorرنجبر, مجتبیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:11:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:11:11Z
dc.date.available1403-12-21T00:11:11Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:11:11Z
dc.date.issued2024-04-01en_US
dc.date.issued1403-01-13fa_IR
dc.identifier.citationبرازش, الینا, گواهی, مصطفی, رنجبر, مجتبی. (1403). بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 24(1), 35-45. doi: 10.61186/jarums.24.1.35fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.61186/jarums.24.1.35
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-2378-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1138088
dc.description.abstractزمینه و هدف: گیاه ژینکو (Ginkgo biloba)، گیاهی غنی از ترکیبات پلی‌فنلی است که این ترکیبات باعث بروز خواص چشمگیری می‌شوند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی‌های ضدباکتریایی ژینکو و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن بین سه عصاره آبی، اتانولی و متانولی برگ ژینکو است. روش کار: جهت بررسی ویژگی‌های ضدباکتریایی عصاره‌های برگ ژینکو از روش‌ انتشار دیسک بر روی چهار سویه باکتری اشــــریشـــیا کلی (Escherichia coli)، ســـالمونلا تیفی‌موریوم (Salmonella typhimurium)، باســیلوس سابتیلیس (Bacillus subtilis) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) استفاده شد. در نهایت حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) عصاره‌ها در برابر این چهار سویه سنجیده شد. یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بودند که تمامی عصاره‌های ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی هستند و در میان آن‌ها، بیشترین فعالیت ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی و کم‌ترین مربوط به عصاره آبی ژینکو بود. بیشترین میزان حداقل غلظت بازدارندگی در غلظت 3.13 عصاره آبی و بر علیه باکتری باسیلوس سابتیلیس و بیشترین میزان حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 6.25  عصاره آبی و بر روی باکتری باسیلوس سابتیلیس است. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان از این داشتند که برگ گیاه ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی قابل توجهی است که می‌تواند در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای وسیعی داشته باشد. بنابراین، انجام مطالعات بیشتر بر روی این گیاه لازم است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.61186/jarums.24.1.35
dc.subjectژینکو بیلوباfa_IR
dc.subjectضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectگیاه داروییfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌فناوری‌ میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌فناوری‌ میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue1
dc.citation.spage35
dc.citation.epage45


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد