| dc.contributor.author | برازش, الینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | گواهی, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رنجبر, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:11:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:11:11Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:11:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:11:11Z | |
| dc.date.issued | 2024-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | برازش, الینا, گواهی, مصطفی, رنجبر, مجتبی. (1403). بررسی فعالیت ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 24(1), 35-45. doi: 10.61186/jarums.24.1.35 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7280 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7299 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.61186/jarums.24.1.35 | |
| dc.identifier.uri | http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2378-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1138088 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: گیاه ژینکو (Ginkgo biloba)، گیاهی غنی از ترکیبات پلیفنلی است که این ترکیبات باعث بروز خواص چشمگیری میشوند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی ژینکو و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن بین سه عصاره آبی، اتانولی و متانولی برگ ژینکو است.
روش کار: جهت بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی عصارههای برگ ژینکو از روش انتشار دیسک بر روی چهار سویه باکتری اشــــریشـــیا کلی (Escherichia coli)، ســـالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium)، باســیلوس سابتیلیس (Bacillus subtilis) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) استفاده شد. در نهایت حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) عصارهها در برابر این چهار سویه سنجیده شد.
یافتهها: نتایج حاکی از آن بودند که تمامی عصارههای ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی هستند و در میان آنها، بیشترین فعالیت ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی و کمترین مربوط به عصاره آبی ژینکو بود. بیشترین میزان حداقل غلظت بازدارندگی در غلظت 3.13 عصاره آبی و بر علیه باکتری باسیلوس سابتیلیس و بیشترین میزان حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 6.25 عصاره آبی و بر روی باکتری باسیلوس سابتیلیس است.
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان از این داشتند که برگ گیاه ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی قابل توجهی است که میتواند در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای وسیعی داشته باشد. بنابراین، انجام مطالعات بیشتر بر روی این گیاه لازم است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Ardabil University of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.61186/jarums.24.1.35 | |
| dc.subject | ژینکو بیلوبا | fa_IR |
| dc.subject | ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | گیاه دارویی | fa_IR |
| dc.subject | میکروب شناسی | fa_IR |
| dc.title | بررسی فعالیت ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستفناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستفناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 45 | |