بررسی فعالیت ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
برازش, الیناگواهی, مصطفیرنجبر, مجتبی
نوع مدرک
Textمقاله اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: گیاه ژینکو (Ginkgo biloba)، گیاهی غنی از ترکیبات پلیفنلی است که این ترکیبات باعث بروز خواص چشمگیری میشوند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی ژینکو و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن بین سه عصاره آبی، اتانولی و متانولی برگ ژینکو است.
روش کار: جهت بررسی ویژگیهای ضدباکتریایی عصارههای برگ ژینکو از روش انتشار دیسک بر روی چهار سویه باکتری اشــــریشـــیا کلی (Escherichia coli)، ســـالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium)، باســیلوس سابتیلیس (Bacillus subtilis) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) استفاده شد. در نهایت حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) عصارهها در برابر این چهار سویه سنجیده شد.
یافتهها: نتایج حاکی از آن بودند که تمامی عصارههای ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی هستند و در میان آنها، بیشترین فعالیت ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی و کمترین مربوط به عصاره آبی ژینکو بود. بیشترین میزان حداقل غلظت بازدارندگی در غلظت 3.13 عصاره آبی و بر علیه باکتری باسیلوس سابتیلیس و بیشترین میزان حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 6.25 عصاره آبی و بر روی باکتری باسیلوس سابتیلیس است.
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان از این داشتند که برگ گیاه ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی قابل توجهی است که میتواند در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای وسیعی داشته باشد. بنابراین، انجام مطالعات بیشتر بر روی این گیاه لازم است.
کلید واژگان
ژینکو بیلوباضدباکتریایی
گیاه دارویی
میکروب شناسی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2024-04-011403-01-13
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی اردبیلسازمان پدید آورنده
گروه زیستفناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایرانگروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
گروه زیستفناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
شاپا
2228-72802228-7299



