افزایش زندهمانی در لوسمی لنفوبلاستیک حاد تحت درمان با متوترکسات بهواسطه DR5 و کاسپاز-8 در شرایط هیپرگلیسمی
(ندگان)پدیدآور
کیافر, کوثرصیادی, مهتابکرم, فروزانمصباح زاده, بهزاد
نوع مدرک
Textمقاله اصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: نظر به مقاومت دارویی شیمی درمانی در مبتلایان به دیابت و شیوع بیماری لوسمی لنفوبلاستیک حاد در آنها، هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر هیپرگلوکز بر بیان ژن های DR5 و Caspase-8 در سلولهای لنفوبلاستیک (NALM-6) و ارتباط آن به پاسخ سلولها نسبت به متوترکسات است.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی ابتدا سلولهای NALM-6 در چهار گروه کنترل (C)، سلولهای تیمار شده با متوترکسات (C+M)، سلول های تیمار شده در محیط با غلظت گلوکز بالا (G)، سلولهای تیمارشده در محیط با غلظت گلوکز بالا و متوترکسات (G+M) در محیط RPMI 1640 و FBS 10% حاوی آنتیبیوتیک کشت داده شد. میزان حیات سلولهای تیمار شده با متوترکسات، به روش MTT بررسی و سپس با روش RT- qPCR بیان نسبی ژنهای DR5 و Caspase-8 اندازهگیری گردید.
یافتهها: گروه M درمقایسه با گروه C 50% زندهمانی و گروه G+M در مقایسه با گروه کنترل 58% زندهمانی داشتند. بیان ژنDR5 در گروه G+M در مقایسه با گروه G تفاوت معنیداری نداشت (0/05، اما بیان ژن کاسپاز-8 درگروه G با گروه کنترل (0/01>P) و در گروه G در مقایسه با گروه سلولهای تیمارشده (0/001>P) بهطور معنیداری پایینتر بود.
نتیجهگیری: یافتهها نشان داد میزان زندهمانی سلولهای (NALM-6) در غلظت بالای گلوکز بعد از تیمار با متوترکسات، بیش از حالت مشابه در گروه کنترل بوده که بیانگر اثر مقاومتزایی گلوکز بر درمان با دارو است.
کلید واژگان
لوسمی لنفوبلاستیک حادCaspase-8
دیابت
DR5
متوترکسات
سلولی و مولکولی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2024-12-011403-09-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بیرجندسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایرانمرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، گروه فیزیولوژی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
شاپا
160721972423-6152



