بررسی اثر ارسولیک اسید بر مهار رشد و تشکیل بیوفیلم در جدایههای اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیعالطیف جدا شده از گوشت مرغ
(ندگان)پدیدآور
شمشادی, المیرااسدپور, لیلا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر، مقاومت باکتریایی به آنتیبیوتیکها یکی از چالشهای جدی در حوزه پزشکی است. باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک به سرعت در حال گسترش هستند و درمان عفونتهای ناشی از این باکتریها را دشوار کردهاند. هدف از مطالعه حاضر بررسی خواص ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی ارسولیک اسید در برابر سویههای اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیعالطیف جدا شده از گوشت مرغ میباشد. اثر مهاری ارسولیک اسید بر جدایههای مورد مطالعه به روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت مهاری یا MIC به روش براث میکرودایلوشن و اثر ضد بیوفیلمی آن به روش میکروپلیت ارزیابی شد. همچنین تأثیر ارسولیک اسید بر زندهمانی اشریشیاکلی به روش سنجش Time Kill و اثر آن بر بیان ژنهای بیوفیلم fimH و csgA به روش Real time-PCR بررسی شد. در این مطالعه، ارسولیک اسید اثر مهاری بر رشد همه جدایهها نشان داد و MIC آن بین ۴/۰ تا ۶/۱ میلیگرم بر میلیلیتر بود. درصد مهار بیوفیلم در شرایط تیمار شده با غلظتهای زیر مهاری ارسولیک اسید در ۶ جدایه مورد مطالعه بین ۲/۵۱ تا ۳/۶۷ درصد متغیر بود همچنین در مطالعه حاضر تیمار با غلظت تحت مهاری ارسولیک اسید سبب کاهش بیان ژنهای fimH و csgA گردید. نتایج این مطالعه بیانگر اثر مهاری ارسولیک اسید بر رشد جدایههای اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز و کاهش قدرت تشکیل بیوفیلم آن است. انجام مطالعات درون تنی میتواند امکان کاربرد بالینی آن در کنترل عفونت ناشی از جدایههای مقاوم به دارو را روشن سازد.
کلید واژگان
اشریشیاکلیارسولیک اسید
ضد بیوفیلمی
بتالاکتاماز
بهداشت مواد غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2025-02-191403-12-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، رشت، ایراندانشیار، گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، رشت، ایران
شاپا
2645-44912676-5004



