• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تریپسینه کردن، روشی مناسب برای جداسازی روتاویروس‌های عامل اسهال ویروسی گوساله‌ها: مقاله مروری

    (ندگان)پدیدآور
    فلاحی, روزبه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    روتاویروس‌های گروه A، عامل اصلی اسهال در اکثر گونه‌های دام هستند و مرگ و میر گوساله‌های زیر یک ماه به‌دلیل اسهال روتاویروسی در بسیاری از کشورها شایع است و هر ساله خسارات اقتصادی هنگفتی را به بار می‌آورد. برای تشخیص سریع بیماری می‌توان از روش‌های سرولوژیکی و مولکولی استفاده کرد، اما جداسازی و شناسایی ویروس با توجه به خصوصیات بیولوژیکی و ساختار خاص آن با روش‌های معمول بسیار دشوار بوده و به روش‌های خاص کشت سلول و نیز تیره‌های سلولی مناسب احتیاج دارد. تلاش برای تهیه واکسن از سویه‌های بومی جداشده در هر کشور به کنترل، مبارزه و احیاناً ریشه‌کن کردن آن کمک می‌کند و تا حد زیادی از زیان‌های اقتصادی ناشی از این بیماری جلوگیری می‌کند. به‌طور کلی، روتاویروس‌ها به مقدار کمی تنها در تعداد محدودی از تیره‌های سلولی تکثیر می‌شوند و عفونت لازم برای جداسازی ویروس را در کشت‌های سلولی ندارند. اما وجود تریپسین در شرایط خاصی باعث افزایش تکثیر و تیتر ویروس در کشت سلولی می‌شود. از طرف دیگر، تریپسین بیش از حد در کشت سلولی نیز برای سلول سمی بوده و باعث مرگ سلولی می‌شود. این مقاله به تشریح عملکرد تریپسین در عفونت‌زایی روتاویروس‌ها و روش استاندارد و کاربردی در غلظت غیر سمی آن برای تیره‌های سلولی مناسب جهت جداسازی روتاویروس‌ها می‌پردازد.
    کلید واژگان
    کشت سلولی
    جداسازی
    روتاویرس
    تریپسین
    اسهال ویروسی گوساله‌ها
    ویروس شناسی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2025-02-19
    1403-12-01
    ناشر
    دانشگاه زابل
    University of Zabol
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

    شاپا
    2645-4491
    2676-5004
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.459586.1242
    https://nfvm.uoz.ac.ir/article_213211.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125162

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب