نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorعلی مهدی, منصورfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T20:37:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T20:37:25Z
dc.date.available1403-12-20T20:37:25Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T20:37:25Z
dc.date.issued2024-11-01en_US
dc.date.issued1403-08-11fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, عاطفه, علی مهدی, منصور. (1403). اثربخشی روش درمان مبتنی بر شفقت به خود بر نگرش خوردن و احساس گناه زنان با شکست‌های مداوم در رژیم غذایی. فصلنامه علوم پزشکی, 34(4), 440-449. doi: 10.61186/iau.34.4.440fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.61186/iau.34.4.440
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2046-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1120725
dc.description.abstractسابقه و هدف: اضافه وزن و چاقی از جمله مشکلات سلامتی است که اغلب افراد برای رفع آن دست به رژیم­های غذایی می­زنند. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثربخشی درمان شفقت به خود بر نگرش به خوردن و احساس گناه زنان دارای تجربه شکست­های متوالی در رژیم غذایی بود. روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع تحلیلی-توصیفی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه زنانی بود که با تجربه چندین شکست متوالی در رژیم غذایی به مشاوران تغذیه در شهر تهران مراجعه کرده بودند. نمونه آماری تحقیق شامل 36 زن دارای تجربه شکست در رژیم غذایی بودند که با روش نمونه­گیری هدفمند و براساس معیارهای ورود و خروج مشخص وارد آزمون شدند. نمونه آماری تحقیق به تعداد مساوی در دو گروه کنترل (18 نفر) و آزمایش (18 نفر) تقسیم شدند. برای گردآوری داده­ها از دو پرسشنامه نگرش به خوردن گارنر و گارفینکل و احساس گناه کوگلر و جونز استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از تحلیل کوواریانس در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون در نرم­افزار SPSS استفاده شد. سطح   معنی­داری در این تحقیق 05/0 در نظر گرفته شد.  یافته­ها: روش درمان شفقت به خود، میزان نگرش به خوردن گروه آزمایش را به­طور معنی­داری کاهش داد (01/0≥P). همچنین میزان احساس گناه در آن­ها به­طور معنی­داری کاهش یافت (01/0≥P). نتیجه­گیری: با توجه به نتایج تحقیق می­توان چنین نتیجه گرفت که به کمک روش درمان شفقت به خود می­توان اختلالات روان­شناختی که سبب شکست در رژیم­های غذایی می­شود را کاهش داد.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.61186/iau.34.4.440
dc.subjectشفقت به خودfa_IR
dc.subjectنگرش به خوردنfa_IR
dc.subjectاحساس گناهfa_IR
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectروانشناسیfa_IR
dc.titleاثربخشی روش درمان مبتنی بر شفقت به خود بر نگرش خوردن و احساس گناه زنان با شکست‌های مداوم در رژیم غذاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeنيمه تجربيfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه روانشناسی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4
dc.citation.spage440
dc.citation.epage449


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد