نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحشمتی, شیلانfa_IR
dc.contributor.authorصابر, امیرfa_IR
dc.contributor.authorعبداله زاد, هادیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T20:32:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T20:32:56Z
dc.date.available1403-12-20T20:32:56Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T20:32:56Z
dc.date.issued2024-08-01en_US
dc.date.issued1403-05-11fa_IR
dc.identifier.citationحشمتی, شیلان, صابر, امیر, عبداله زاد, هادی. (1403). مزایای تغذیه‌ای و سلامتی نشاسته مقاوم در رژیم غذایی: یک مطالعه مروری. مجله مطالعات علوم پزشکی, 35(5), 404-417. doi: 10.61186/umj.35.5.404fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.61186/umj.35.5.404
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-6291-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1120340
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف:  نشاسته مقاوم (RS) شکلی از نشاسته است که به علت عدم توانایی آنزیم‌های گوارشی انسان در تجزیه آن، در قسمت پایین روده به‌وسیله میکروارگانیسم‌های روده تخمیر می‌شود. این امر باعث تعدیل میکروبیوتا و تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه در روده می‌شود. اگرچه مطالعات متعددی تأثیر RS  بر سلامت انسان را نشان داده‌اند اما مکانیسم‌های دقیق آن بر سلامت و بیماری هنوز مشخص نیست. مواد و روش‌ کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده کلمات کلیدی مربوطه و جستجوی الکترونیک در بانک‌های اطلاعاتی Scopus ،PubMed  وWeb of Science  انجام شده است. در پژوهش حاضر کلیه  مقالات منتشره  به زبان انگلیسی تا ابتدای ماه مارس 2024 اعم از مطالعات انسانی و حیوانی موردبررسی قرار گرفتند.. یافته‌ها: RS2 به‌عنوان یک نشاسته دارای آمیلوز بالا (HAM-S)، به دلیل ساختار خاص خود نمی‌تواند به‌طور کامل در دستگاه گوارش هضم شود و بر سیری، چاقی و سایر متغیرهای متابولیکی به‌صورت وابسته به دوز تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، رژیم غذایی غنی از HAM-S ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش و کلیه‌ها از طریق تغییر میکروبیوتای روده و کاهش ضایعات نیتروژنی در بدن داشته باشد. در طرف مقابل، چندین مطالعه نشان داده که مصرف مکمل‌های با آمیلوز بالا تأثیر مثبتی بر متغیرهای کاردیومتابولیکی ندارد. بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه مروری به بررسی برخی از اثرات اصلی نشاسته مقاوم نوع 2 (RS2) بر چاقی، سلامت روده، بیماری‌های مزمن کلیوی و سلامت قلب و عروق پرداخته است. با توجه به اثرات مفید RS2 بر سلامت انسان و عدم وجود عوارض جانبی قابل‌توجه ناشی از مصرف آن، به نظر می‌رسد مصرف HAM-S به‌عنوان بخشی از کربوهیدرات روزانه مفید باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.61186/umj.35.5.404
dc.subjectنشاسته مقاومfa_IR
dc.subjectنشاسته با آمیلوز بالاfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectاشتهاfa_IR
dc.subjectسلامت رودهfa_IR
dc.subjectوضعیت کاردیومتابولیکیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleمزایای تغذیه‌ای و سلامتی نشاسته مقاوم در رژیم غذایی: یک مطالعه مروریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue5
dc.citation.spage404
dc.citation.epage417


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد