• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 35, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 35, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مزایای تغذیه‌ای و سلامتی نشاسته مقاوم در رژیم غذایی: یک مطالعه مروری

    (ندگان)پدیدآور
    حشمتی, شیلانصابر, امیرعبداله زاد, هادی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف:  نشاسته مقاوم (RS) شکلی از نشاسته است که به علت عدم توانایی آنزیم‌های گوارشی انسان در تجزیه آن، در قسمت پایین روده به‌وسیله میکروارگانیسم‌های روده تخمیر می‌شود. این امر باعث تعدیل میکروبیوتا و تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه در روده می‌شود. اگرچه مطالعات متعددی تأثیر RS  بر سلامت انسان را نشان داده‌اند اما مکانیسم‌های دقیق آن بر سلامت و بیماری هنوز مشخص نیست. مواد و روش‌ کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده کلمات کلیدی مربوطه و جستجوی الکترونیک در بانک‌های اطلاعاتی Scopus ،PubMed  وWeb of Science  انجام شده است. در پژوهش حاضر کلیه  مقالات منتشره  به زبان انگلیسی تا ابتدای ماه مارس 2024 اعم از مطالعات انسانی و حیوانی موردبررسی قرار گرفتند.. یافته‌ها: RS2 به‌عنوان یک نشاسته دارای آمیلوز بالا (HAM-S)، به دلیل ساختار خاص خود نمی‌تواند به‌طور کامل در دستگاه گوارش هضم شود و بر سیری، چاقی و سایر متغیرهای متابولیکی به‌صورت وابسته به دوز تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، رژیم غذایی غنی از HAM-S ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش و کلیه‌ها از طریق تغییر میکروبیوتای روده و کاهش ضایعات نیتروژنی در بدن داشته باشد. در طرف مقابل، چندین مطالعه نشان داده که مصرف مکمل‌های با آمیلوز بالا تأثیر مثبتی بر متغیرهای کاردیومتابولیکی ندارد. بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه مروری به بررسی برخی از اثرات اصلی نشاسته مقاوم نوع 2 (RS2) بر چاقی، سلامت روده، بیماری‌های مزمن کلیوی و سلامت قلب و عروق پرداخته است. با توجه به اثرات مفید RS2 بر سلامت انسان و عدم وجود عوارض جانبی قابل‌توجه ناشی از مصرف آن، به نظر می‌رسد مصرف HAM-S به‌عنوان بخشی از کربوهیدرات روزانه مفید باشد.
    کلید واژگان
    نشاسته مقاوم
    نشاسته با آمیلوز بالا
    چاقی
    اشتها
    سلامت روده
    وضعیت کاردیومتابولیکی
    تغذیه

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2024-08-01
    1403-05-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    استادیار علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    دانشیار علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)

    شاپا
    2717-008X
    URI
    https://dx.doi.org/10.61186/umj.35.5.404
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6291-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1120340

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب