نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیاتی, پریساfa_IR
dc.contributor.authorحسینی فرهی, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorعبدی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorرادی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorتقی پور, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorعصار, پدرامfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:44Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:44Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:44Z
dc.date.issued2024-02-20en_US
dc.date.issued1402-12-01fa_IR
dc.date.submitted2022-12-13en_US
dc.date.submitted1401-09-22fa_IR
dc.identifier.citationحیاتی, پریسا, حسینی فرهی, سید مهدی, عبدی, غلامرضا, رادی, محسن, تقی پور, لیلا, عصار, پدرام. (1402). تأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینوبوتریک اسید بر شدت تنفس و برخی خصوصیات کیفی میوه عروسک پشت پرده (Physalis peruviana L.) در دوره انبارمانی. علوم باغبانی, 37(4), 1013-1027. doi: 10.22067/jhs.2023.80053.1215fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.80053.1215
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43919.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108374
dc.description.abstractمطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات تیمار پس از برداشت غوطه­وری در گاما- آمینوبوتیریک اسید (گابا) بر شدت تنفس، فعالیت­های آنتی­اکسیدانی و کیفیت میوه عروسک پشت پرده در طول دوره انبارمانی بیست و یک روزه انجام شد. آزمایش به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار و هر تکرار مشتمل بر 25 عدد میوه طراحی شد. فاکتورهای آزمایشی شامل غلظت گابا (صفر، 5، 10 و 15 میلی­مولار)، زمان انبارمانی (7، 14 و 21 روز) و مرحله بلوغ میوه براساس رنگ آن در زمان برداشت (رنگ سبز مایل به زرد و رنگ نارنجی) بود. نتایج ارزیابی میوه­ها به­صورت هفتگی نشان داد که هر دو گروه میوه­های تیمار شده نسبت به شاهد روند افزایشی تنفس کندتر و شدت تنفس نهایی کم­تری داشتند و در مورد هر کدام از مرحله­های بلوغ میوه، اثر غلظت­های مختلف گابا بر شدت تنفس نهایی میوه­ها مشابه بود. روند تغییرات میزان مواد جامد محلول کل و اسید کل میوه­های تیمار شده با گابا نسبت به شاهد در طول دوره انبارمانی کند­تر بود. در پایان دوره انبارمانی، میزان مواد جامد محلول کل آب میوه در میوه­های سبز مایل به زرد تیمار شده با 15 میلی­مولار گابا کمینه و بدون تفاوت آماری با میوه­های تیمار شده با 10 میلی­مولار گابا بود. میزان اثرگذاری غلظت­های گابا بر حفظ اسید کل میوه­های سبز مایل به زرد مشابه بود، اما در مورد میوه­های نارنجی رنگ تیمار 15 میلی­مولار گابا کارآیی بهتری داشت. میزان اسید آسکوربیک در میوه­های سبزرنگ تیمار شده با غلظت­های گابا به­صورت پیوسته و معنی­دار افزایش یافت و پس از 21 روز انبارمانی تفاوتی بین اثر غلظت­های مختلف گابا مشاهده نشد. اما میوه­های نارنجی رنگ تا هفته دوم انبارمانی روند افزایشی معنی­دار و در طی هفته آخر کاهشی غیر معنی­دار در میزان این شاخص را نشان دادند. در مورد میوه­های هر دو گروه، همواره بیش­ترین سطح فعالیت آنزیمی متعلق به میوه­های تیمار شده با غلظت 15 میلی­مولار گابا بود. همچنین کمینه مقدار فنول کل، کاروتنوئید و فعالیت آنتی­اکسیدانی در طول مدت انبارمانی مربوط به میوه­های شاهد بود و هر دو گروه میوه­ها در پاسخ به افزایش غلظت گابا به­صورت معنی­داری مقدار فنول کل، کاروتنوئید و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بیش­تری داشتند. در نهایت ضمن تأیید کارآیی تیمار پس از برداشت گابا بر حفظ و یا بهبود شاخص­های کیفی و ارزش غذایی میوه عروسک پشت پرده، کاربرد آن توصیه می­شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.80053.1215
dc.subjectشدت تنفسfa_IR
dc.subjectعروسک پشت پردهfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectگاباfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleتأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینوبوتریک اسید بر شدت تنفس و برخی خصوصیات کیفی میوه عروسک پشت پرده (Physalis peruviana L.) در دوره انبارمانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، ایران و گروه پژوهشی کشاورزی پایدار و امنیت غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدپارتمان زیست فناوری، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ۷۵۱۶۹_ ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، صندوق پستی: 111-74135، جهرم، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، صندوق پستی: 111-74135، جهرم، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1013
dc.citation.epage1027
nlai.contributor.orcid0000-0002-7398-6902
nlai.contributor.orcid0000-0002-1983-4369
nlai.contributor.orcid0000-0002-4032-6836
nlai.contributor.orcid0000-0003-2859-6312
nlai.contributor.orcid0000-0001-8643-2653


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد