نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزینلی پور, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorعاقبتی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorنژاد شاهرخ آبادی, بهارهfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:41Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:41Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:41Z
dc.date.issued2024-02-20en_US
dc.date.issued1402-12-01fa_IR
dc.date.submitted2022-11-08en_US
dc.date.submitted1401-08-17fa_IR
dc.identifier.citationزینلی پور, نجمه, عاقبتی, فاطمه, نژاد شاهرخ آبادی, بهاره. (1402). مطالعه اثرات سالیسیلیک اسید و گابا بر خصوصیات فیزیولوژیکی نشاء و عملکرد گوجه‌فرنگی رقم ’سیران‘ (Lycopersicum esculentum cv. Seyran). علوم باغبانی, 37(4), 949-962. doi: 10.22067/jhs.2023.79509.1208fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79509.1208
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43414.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108370
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و گاما آمینوبوتیریک اسید بر خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نشاء گوجه فرنگی رقم 'سیران‘ آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام گرفت. در این پژوهش گاما آمینوبوتیریک اسید (گابا) به عنوان عامل اول با سه سطح (صفر، 5 و 10 میلی‌گرم در لیتر) و اسید سالیسیلیک به‌عنوان عامل دوم با سه سطح (صفر، 5/0 و 5/1 میلی‌مولار) به‌صورت محلول‌پاشی برگی مورد استفاده قرار گرفتند و صفاتی نظیر؛ قطر ساقه نشاء، نشت یونی، محتوای نسبی آب، کلروفیل کل، عملکرد، هدایت روزنه‌ای، نرخ فتوسنتز خالص، کاتالاز، پراکسیداز، پرولین و مالون‌دی‌آلدئید اندازه‌گیری شدند. گابای 10 میلی‌گرم در لیتر در ترکیب با سالیسیلیک اسید 5/1 میلی‌مولار سبب افزایش قطر ساقه نشاء، محتوای نسبی آب، نرخ فتوسنتز خالص، میزان فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز شد. هم‌چنین این تیمار سبب کاهش سه برابری نشت یونی در مقایسه با شاهد گردید. هم‌چنین گابای 10 میلی‌گرم در لیتر به همراه دو غلظت کاربردی سالیسیلیک اسید در این پژوهش (5/0 و 5/1 میلی‌مولار)، میزان کلروفیل کل و عملکرد را تا حدود دو برابر نمونه‌های شاهد افزایش داد. هدایت روزنه‌ای نیز در غلظت 5/1 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید در تمام سطوح پیشنهادی گابا در بهترین میزان بود. بالاترین مقدار تجمع پرولین در تیمار 10 میلی‌گرم در لیتر گابا در تمامی غلظت‌های کاربردی سالیسیلیک اسید رخ داد. مجموع نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که در اغلب صفات کاربرد غلظت 10 میلی‌گرم در لیتر گاما آمینوبوتیریک اسید (گابا) و 5/1 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید در بهبود صفات مورفولوژی، فیزیولوژی و بیوشیمیایی موجود در نشاء گوجه فرنگی مؤثرتر واقع شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79509.1208
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectگاما آمینوبوتیریک اسیدfa_IR
dc.subjectمحلول‌پاشی برگیfa_IR
dc.subjectنرخ خالص فتوسنتزfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleمطالعه اثرات سالیسیلیک اسید و گابا بر خصوصیات فیزیولوژیکی نشاء و عملکرد گوجه‌فرنگی رقم ’سیران‘ (Lycopersicum esculentum cv. Seyran)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue4
dc.citation.spage949
dc.citation.epage962
nlai.contributor.orcid0000-0002-8349-2164
nlai.contributor.orcid0000-0003-1208-9113


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد