نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپناهنده, جابرfa_IR
dc.contributor.authorزارع فر, محمد صدیقfa_IR
dc.contributor.authorمطلبی آذر, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorزارع نهندی, فریبرزfa_IR
dc.contributor.authorامانی, میناfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:40Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:40Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:40Z
dc.date.issued2024-02-20en_US
dc.date.issued1402-12-01fa_IR
dc.date.submitted2022-11-06en_US
dc.date.submitted1401-08-15fa_IR
dc.identifier.citationپناهنده, جابر, زارع فر, محمد صدیق, مطلبی آذر, علیرضا, زارع نهندی, فریبرز, امانی, مینا. (1402). بررسی اثر سالیسیلیک‌اسید بر تعدیل تنش شوری در گوجه‌فرنگی. علوم باغبانی, 37(4), 931-948. doi: 10.22067/jhs.2023.79421.1206fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79421.1206
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43635.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108369
dc.description.abstractسالیسیلیک اسید یکی از ترکیبات مفید برای گیاهان محسوب می­شود که نقش مهمی در مقاومت گیاهان به تنش­های محیطی از جمله تنش شوری دارد. بدین­منظور جهت بررسی تأثیر سالیسیلیک ‌اسید در تعدیل اثرات تنش شوری در گوجه‌فرنگی آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، با 12 تیمار، در 3 تکرار و با مجموع 36 واحد آزمایشی در گلخانه‌ی هیدروپونیک گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در بهار و تابستان سال 1397 صورت گرفت. تیمارها شامل دو سطح سالیسیلیک ‌اسید (صفر و 1 میلی‌مولار) و سه سطح شوری (صفر ، 35 و 70 میلی‌مولار NaCl) بر روی دو ژنوتیپ گوجه‌فرنگی توده محلی بانه و لاین نیمه پاکوتاه (Semi Dwarf) بود. نتایج نشان داد که با افزایش تنش شوری تا سطح 70 میلی­مولار، شاخص‌های رویشی در هر دو ژنوتیپ کاهش یافت. درحالی­که برهمکنش تیمار سالیسیلیک‌اسید در تنش شوری باعث افزایش شاخص‌های رویشی شد. بیشترین عملکرد مربوط به ژنوتیپ Semi Dwarf بدون تنش شوری (1373 گرم) است. با اعمال تنش شوری و سالیسیلیک اسید میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث در هر دو ژنوتیپ افزایش یافت. برهمکنش سطوح مختلف شوری در سالیسیلیک‌اسید باعث افزایش میزان پرولین شد، اما اثر متقابل تنش شوری × سالیسیلیک اسید باعث کاهش میزان کلروفیل شد. این نتایج نشان می­دهد که تیمار با سالیسیلیک اسید می­تواند تحمل گیاه را در برابر تنش شوری از طریق تجمع پرولین و در نتیجه حفظ فشار تورژسانس سلول­ها افزایش دهد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2023.79421.1206
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectسالیسیلیک‌اسیدfa_IR
dc.subjectگوجه‌فرنگیfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleبررسی اثر سالیسیلیک‌اسید بر تعدیل تنش شوری در گوجه‌فرنگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue4
dc.citation.spage931
dc.citation.epage948
nlai.contributor.orcid0000-0001-7788-5300


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد