نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرمی, محمدجوادfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T18:19:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T18:19:26Z
dc.date.available1403-12-20T18:19:26Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T18:19:26Z
dc.date.issued2023-10-23en_US
dc.date.issued1402-08-01fa_IR
dc.date.submitted2022-01-07en_US
dc.date.submitted1400-10-17fa_IR
dc.identifier.citationکرمی, محمدجواد. (1402). اثر شدت هرس و تعداد جوانه در هر شاخه بر عملکرد و کیفیت انگور ’رطبی‘. علوم باغبانی, 37(3), 629-641. doi: 10.22067/jhs.2022.74612.1125fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.74612.1125
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43138.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108349
dc.description.abstractانگور یکی از محصولات مهم و غالب باغی استان فارس و انگور 'رطبی‘ یکی از رقم­های مهم انگور آبی در این استان است. دو روش هرس در انگور وجود دارد (هرس بلند و هرس کوتاه). تفاوت این دو روش هرس، در طول شاخه یک ساله نگهداری شده پس از انجام هرس است. در هرس بلند شاخه­های با بیش از سه جوانه اما در هرس کوتاه شاخه­های کوتاه دو تا سه جوانه­ای نگهداری می­شود. به منظور تعیین شدت هرس مناسب، واکنش این رقم به دو سطح شدت هرس (سبک با فرمول 20+40 و شدید با فرمول 20+20) و سه سطح تعداد جوانه در هر نقطه بارده (3، 6 و 9 جوانه‌ای) به مدت سه سال با  آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در شیراز بررسی گردید. نتایج نشان داد که اثر متقابل شدت هرس × طول شاخه بارده بر ویژگی­های تعداد خوشه، وزن و تعداد حبه (p≤0.01) و بر ویژگی میانگین عملکرد و مقدار اسید میوه (p≤0.05) معنی‌دار بود. هم‌چنین اثر شدت هرس بر عملکرد، تعداد خوشه و وزن حبه و اثر تعداد جوانه در هر شاخه بارده بر عملکرد، تعداد خوشه و تعداد حبه معنی‌دار بود. بیشترین عملکرد در هرس سبک با شاخه­های شش جوانه­ای (9/34 تن در هکتار) و نه جوانه­ای (1/33 تن در هکتار) بدست آمد. بیشترین تعداد خوشه (126 خوشه در هر کرت) در هرس سبک با شاخه نه جوانه­ای، سنگین­ترین حبه­ها (7/5 گرم) در هرس شدید با شاخه شش جوانه­ای و بیشترین تعداد حبه (126 عدد) در هرس شدید با شاخه سه جوانه­ای مشاهده شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.74612.1125
dc.subjectباردهی جوانهfa_IR
dc.subjectتربیت تاکfa_IR
dc.subjectهرس تعادلیfa_IR
dc.subjectهرس سبکfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleاثر شدت هرس و تعداد جوانه در هر شاخه بر عملکرد و کیفیت انگور ’رطبی‘fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس. سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue3
dc.citation.spage629
dc.citation.epage641


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد