اثر شدت هرس و تعداد جوانه در هر شاخه بر عملکرد و کیفیت انگور ’رطبی‘
(ندگان)پدیدآور
کرمی, محمدجواد
نوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
انگور یکی از محصولات مهم و غالب باغی استان فارس و انگور 'رطبی‘ یکی از رقمهای مهم انگور آبی در این استان است. دو روش هرس در انگور وجود دارد (هرس بلند و هرس کوتاه). تفاوت این دو روش هرس، در طول شاخه یک ساله نگهداری شده پس از انجام هرس است. در هرس بلند شاخههای با بیش از سه جوانه اما در هرس کوتاه شاخههای کوتاه دو تا سه جوانهای نگهداری میشود. به منظور تعیین شدت هرس مناسب، واکنش این رقم به دو سطح شدت هرس (سبک با فرمول 20+40 و شدید با فرمول 20+20) و سه سطح تعداد جوانه در هر نقطه بارده (3، 6 و 9 جوانهای) به مدت سه سال با آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در شیراز بررسی گردید. نتایج نشان داد که اثر متقابل شدت هرس × طول شاخه بارده بر ویژگیهای تعداد خوشه، وزن و تعداد حبه (p≤0.01) و بر ویژگی میانگین عملکرد و مقدار اسید میوه (p≤0.05) معنیدار بود. همچنین اثر شدت هرس بر عملکرد، تعداد خوشه و وزن حبه و اثر تعداد جوانه در هر شاخه بارده بر عملکرد، تعداد خوشه و تعداد حبه معنیدار بود. بیشترین عملکرد در هرس سبک با شاخههای شش جوانهای (9/34 تن در هکتار) و نه جوانهای (1/33 تن در هکتار) بدست آمد. بیشترین تعداد خوشه (126 خوشه در هر کرت) در هرس سبک با شاخه نه جوانهای، سنگینترین حبهها (7/5 گرم) در هرس شدید با شاخه شش جوانهای و بیشترین تعداد حبه (126 عدد) در هرس شدید با شاخه سه جوانهای مشاهده شد.
کلید واژگان
باردهی جوانهتربیت تاک
هرس تعادلی
هرس سبک
میوه کاری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2023-10-231402-08-01



