| dc.contributor.author | کاویانی, بهزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفری مطلق, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاتمی نژاد, سارا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T18:18:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T18:18:57Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T18:18:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T18:18:57Z | |
| dc.date.issued | 2024-04-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2021-03-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-12-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کاویانی, بهزاد, صفری مطلق, محمد رضا, حاتمی نژاد, سارا. (1403). بهبود عمر گلجای گل بریده داوودی (Chrysanthemum morifolium) با استفاده از عصاره بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس. علوم باغبانی, 38(1), 21-39. doi: 10.22067/jhs.2021.69263.1030 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.69263.1030 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_40710.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1108307 | |
| dc.description.abstract | گل داوودی یکی از مهمترین گلهای شاخهبریده در جهان است که در حال حاضر از نظر تجاری و کشت، بعد از رز در رتبه دوم قرار دارد. گلهای بریده عمر کوتاهی دارند، بنابراین بهبود ماندگاری آنها یکی از اهداف اصلی صنعت گلکاری میباشد. انسداد انتهای ساقه و تنش آبی دو مشکل در کاهش عمر گلجای گلهای شاخهبریده داوودی هستند. در پژوهش حاضر، اثرات اسید فولویک (50، 100 و 150 میلیگرم بر لیتر)، عصاره بهار نارنج (10، 30 و 50 درصد) و نانوذرات مس (5، 10 و 20 میلیگرم بر لیتر) در مقایسه با شاهد روی شاخصهای پس از برداشت گلهای داوودی ارزیابی شدند. آزمایش بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، اثر تیمارها روی بهبود ویژگیهای کیفی گلهای شاخهبریده داوودی بعد از برداشت معنیدار بود. نتایج نشان داد که عمر گلجای بالا (33/16 تا 17 روز) با هر سه غلظت نانوذرات مس به دست آمد. بالاترین عمر گلجای گلهای شاخهبریده داوودی توسط افزودن 20 میلیگرم بر لیتر نانوذرات مس در محلول نگهدارنده بهدست آمد که در مقایسه با شاهد 3 روز عمر گلجای را افزایش داد. کمترین تعداد کلونیهای باکتریایی انتهای ساقه طی استفاده از 10 و 30 درصد عصاره بهار نارنج و 5 میلیگرم بر لیتر نانوذرات مس و کمترین تعداد این کلونیها در محلول طی استفاده از 5 میلیگرم بر لیتر نانوذرات مس بهدست آمد. همچنین، جذب محلول در تیمارهای 10 و 30 درصد عصاره بهار نارنج و 5 میلیگرم بر لیتر نانوذرات مس بالا بود. در مجموع، استفاده از غلظتهای مناسب نانوذرات مس و عصاره بهار نارنج باعث بهبود عمر گلجای، برخی صفات فیزیولوژیک و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.69263.1030 | |
| dc.subject | آنزیمهای آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | اسانسها | fa_IR |
| dc.subject | انسداد آوندی | fa_IR |
| dc.subject | جذب محلول | fa_IR |
| dc.subject | طول عمر پس از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | بهبود عمر گلجای گل بریده داوودی (Chrysanthemum morifolium) با استفاده از عصاره بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه حفاظت گیاهی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 38 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 21 | |
| dc.citation.epage | 39 | |