نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهرجویان, شاپورfa_IR
dc.contributor.authorضیایی نژاد, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorطرفی موزان زاده, منصورfa_IR
dc.contributor.authorموسوی دهموردی, لالهfa_IR
dc.date.accessioned1403-04-19T23:45:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-07-09T23:45:55Z
dc.date.available1403-04-19T23:45:35Zfa_IR
dc.date.available2024-07-09T23:45:55Z
dc.date.issued2024-04-01en_US
dc.date.issued1403-01-13fa_IR
dc.identifier.citationمهرجویان, شاپور, ضیایی نژاد, سعید, طرفی موزان زاده, منصور, موسوی دهموردی, لاله. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات سطوح اسید‌های بوتیریک و پروپیونیک جیره بر شاخص‌های رشد و فلور میکروبی روده ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta). مجله علمي شيلات ايران, 33(1), 109-117.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2782-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095234
dc.description.abstractیک مطالعه هشت هفته‌ای به منظور بررسی اثرات سطوح مکمل بوتیریک اسید و پروپیونیک اسید در جیره بر رشد و میکرو فلور روده در بچه ماهیان ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) انجام شد. مکمل با سطوح مختلف بوتیریک (BA) و پروپیونیک (PA) برای طراحی هفت خوراک آزمایشی شامل: 1- کنترل (رژیم غذایی بدون مکمل اسید آلی)، 2- بوتیریک اسید 5/0 درصد، 3- بوتیریک اسید 1 درصد، 4-پروپیونیک اسید 5/0 درصد، 5- پروپیونیک اسید 1 درصد، 6- مخلوط 25/0 درصد بوتیریک و 25/0 درصد پروپیونیک و 7-مخلوط 5/0 درصد بوتیریک و 5/0 درصد پروپیونیک اسید به جیره‌ غذایی پایه (44 درصد پروتئین و 15 درصد چربی)، اضافه شدند. تعداد 315 ماهی با وزن اولیه 5/0±5/28 گرم در بین 21 مخزن پلی اتیلن 300 لیتری توزیع شدند. ماهی‌ها با جیره‌های آزمایشی دو بار در روز تا حد سیر شدن بصری تغذیه شدند تا اطمینان حاصل شود که هیچ خوراکی در مخزن باقی نماند. دمای آب و شوری به‌ترتیب 3/31 درجه سانتی‌گراد و 46 گرم در لیتر بود. ماهیان تغذیه شده با 5/0 و 1 درصد PA یا 5/0 درصد ترکیبات BA و PA نسبت به سایر گروه‌ها دارای سرعت رشد بهتری بودند. همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با 5/0 درصد PA و نیز تیمار 1 درصد BA مشاهده شد. تعداد کل باکتری‌ها در روده تحت تأثیر خوراک‌های آزمایشی قرار نگرفت، اما تعداد باکتری‌های اسید لاکتیک با مکمل اسیدهای آلی در جیره افزایش یافت. بر اساس یافته‌های این مطالعه، 5/0 درصد PA یا ترکیبات PA و BA در سطح 5/0 درصد برای بهبود رشد و وضعیت سلامت روده در بچه ماهیان صبیتی توصیه می‌شود.fa_IR
dc.format.extent558
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسید‌های آلیfa_IR
dc.subjectماهی صبیتیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectباکتری‌های اسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectضریب تبدیل غذاییfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات سطوح اسید‌های بوتیریک و پروپیونیک جیره بر شاخص‌های رشد و فلور میکروبی روده ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور، اهواز، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage109
dc.citation.epage117


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد