| dc.contributor.author | مهرجویان, شاپور | fa_IR |
| dc.contributor.author | ضیایی نژاد, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | طرفی موزان زاده, منصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی دهموردی, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-04-19T23:45:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-07-09T23:45:55Z | |
| dc.date.available | 1403-04-19T23:45:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-07-09T23:45:55Z | |
| dc.date.issued | 2024-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مهرجویان, شاپور, ضیایی نژاد, سعید, طرفی موزان زاده, منصور, موسوی دهموردی, لاله. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: اثرات سطوح اسیدهای بوتیریک و پروپیونیک جیره بر شاخصهای رشد و فلور میکروبی روده ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta). مجله علمي شيلات ايران, 33(1), 109-117. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2782-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095234 | |
| dc.description.abstract | یک مطالعه هشت هفتهای به منظور بررسی اثرات سطوح مکمل بوتیریک اسید و پروپیونیک اسید در جیره بر رشد و میکرو فلور روده در بچه ماهیان ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) انجام شد. مکمل با سطوح مختلف بوتیریک (BA) و پروپیونیک (PA) برای طراحی هفت خوراک آزمایشی شامل: 1- کنترل (رژیم غذایی بدون مکمل اسید آلی)، 2- بوتیریک اسید 5/0 درصد، 3- بوتیریک اسید 1 درصد، 4-پروپیونیک اسید 5/0 درصد، 5- پروپیونیک اسید 1 درصد، 6- مخلوط 25/0 درصد بوتیریک و 25/0 درصد پروپیونیک و 7-مخلوط 5/0 درصد بوتیریک و 5/0 درصد پروپیونیک اسید به جیره غذایی پایه (44 درصد پروتئین و 15 درصد چربی)، اضافه شدند. تعداد 315 ماهی با وزن اولیه 5/0±5/28 گرم در بین 21 مخزن پلی اتیلن 300 لیتری توزیع شدند. ماهیها با جیرههای آزمایشی دو بار در روز تا حد سیر شدن بصری تغذیه شدند تا اطمینان حاصل شود که هیچ خوراکی در مخزن باقی نماند. دمای آب و شوری بهترتیب 3/31 درجه سانتیگراد و 46 گرم در لیتر بود. ماهیان تغذیه شده با 5/0 و 1 درصد PA یا 5/0 درصد ترکیبات BA و PA نسبت به سایر گروهها دارای سرعت رشد بهتری بودند. همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با 5/0 درصد PA و نیز تیمار 1 درصد BA مشاهده شد. تعداد کل باکتریها در روده تحت تأثیر خوراکهای آزمایشی قرار نگرفت، اما تعداد باکتریهای اسید لاکتیک با مکمل اسیدهای آلی در جیره افزایش یافت. بر اساس یافتههای این مطالعه، 5/0 درصد PA یا ترکیبات PA و BA در سطح 5/0 درصد برای بهبود رشد و وضعیت سلامت روده در بچه ماهیان صبیتی توصیه میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 558 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | اسیدهای آلی | fa_IR |
| dc.subject | ماهی صبیتی | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | باکتریهای اسید لاکتیک | fa_IR |
| dc.subject | ضریب تبدیل غذایی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثرات سطوح اسیدهای بوتیریک و پروپیونیک جیره بر شاخصهای رشد و فلور میکروبی روده ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده آبزیپروری جنوب کشور، اهواز، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 109 | |
| dc.citation.epage | 117 | |