مقاله علمی – پژوهشی: اثرات سطوح اسیدهای بوتیریک و پروپیونیک جیره بر شاخصهای رشد و فلور میکروبی روده ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)
(ندگان)پدیدآور
مهرجویان, شاپورضیایی نژاد, سعیدطرفی موزان زاده, منصورموسوی دهموردی, لالهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
یک مطالعه هشت هفتهای به منظور بررسی اثرات سطوح مکمل بوتیریک اسید و پروپیونیک اسید در جیره بر رشد و میکرو فلور روده در بچه ماهیان ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) انجام شد. مکمل با سطوح مختلف بوتیریک (BA) و پروپیونیک (PA) برای طراحی هفت خوراک آزمایشی شامل: 1- کنترل (رژیم غذایی بدون مکمل اسید آلی)، 2- بوتیریک اسید 5/0 درصد، 3- بوتیریک اسید 1 درصد، 4-پروپیونیک اسید 5/0 درصد، 5- پروپیونیک اسید 1 درصد، 6- مخلوط 25/0 درصد بوتیریک و 25/0 درصد پروپیونیک و 7-مخلوط 5/0 درصد بوتیریک و 5/0 درصد پروپیونیک اسید به جیره غذایی پایه (44 درصد پروتئین و 15 درصد چربی)، اضافه شدند. تعداد 315 ماهی با وزن اولیه 5/0±5/28 گرم در بین 21 مخزن پلی اتیلن 300 لیتری توزیع شدند. ماهیها با جیرههای آزمایشی دو بار در روز تا حد سیر شدن بصری تغذیه شدند تا اطمینان حاصل شود که هیچ خوراکی در مخزن باقی نماند. دمای آب و شوری بهترتیب 3/31 درجه سانتیگراد و 46 گرم در لیتر بود. ماهیان تغذیه شده با 5/0 و 1 درصد PA یا 5/0 درصد ترکیبات BA و PA نسبت به سایر گروهها دارای سرعت رشد بهتری بودند. همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با 5/0 درصد PA و نیز تیمار 1 درصد BA مشاهده شد. تعداد کل باکتریها در روده تحت تأثیر خوراکهای آزمایشی قرار نگرفت، اما تعداد باکتریهای اسید لاکتیک با مکمل اسیدهای آلی در جیره افزایش یافت. بر اساس یافتههای این مطالعه، 5/0 درصد PA یا ترکیبات PA و BA در سطح 5/0 درصد برای بهبود رشد و وضعیت سلامت روده در بچه ماهیان صبیتی توصیه میشود.
کلید واژگان
اسیدهای آلیماهی صبیتی
تغذیه
باکتریهای اسید لاکتیک
ضریب تبدیل غذایی
تغذيه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2024-04-011403-01-13
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایرانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
پژوهشکده آبزیپروری جنوب کشور، اهواز، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




