• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات سطوح اسید‌های بوتیریک و پروپیونیک جیره بر شاخص‌های رشد و فلور میکروبی روده ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)

    (ندگان)پدیدآور
    مهرجویان, شاپورضیایی نژاد, سعیدطرفی موزان زاده, منصورموسوی دهموردی, لاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    558.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یک مطالعه هشت هفته‌ای به منظور بررسی اثرات سطوح مکمل بوتیریک اسید و پروپیونیک اسید در جیره بر رشد و میکرو فلور روده در بچه ماهیان ماهی صبیتی (Sparidentex hasta) انجام شد. مکمل با سطوح مختلف بوتیریک (BA) و پروپیونیک (PA) برای طراحی هفت خوراک آزمایشی شامل: 1- کنترل (رژیم غذایی بدون مکمل اسید آلی)، 2- بوتیریک اسید 5/0 درصد، 3- بوتیریک اسید 1 درصد، 4-پروپیونیک اسید 5/0 درصد، 5- پروپیونیک اسید 1 درصد، 6- مخلوط 25/0 درصد بوتیریک و 25/0 درصد پروپیونیک و 7-مخلوط 5/0 درصد بوتیریک و 5/0 درصد پروپیونیک اسید به جیره‌ غذایی پایه (44 درصد پروتئین و 15 درصد چربی)، اضافه شدند. تعداد 315 ماهی با وزن اولیه 5/0±5/28 گرم در بین 21 مخزن پلی اتیلن 300 لیتری توزیع شدند. ماهی‌ها با جیره‌های آزمایشی دو بار در روز تا حد سیر شدن بصری تغذیه شدند تا اطمینان حاصل شود که هیچ خوراکی در مخزن باقی نماند. دمای آب و شوری به‌ترتیب 3/31 درجه سانتی‌گراد و 46 گرم در لیتر بود. ماهیان تغذیه شده با 5/0 و 1 درصد PA یا 5/0 درصد ترکیبات BA و PA نسبت به سایر گروه‌ها دارای سرعت رشد بهتری بودند. همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با 5/0 درصد PA و نیز تیمار 1 درصد BA مشاهده شد. تعداد کل باکتری‌ها در روده تحت تأثیر خوراک‌های آزمایشی قرار نگرفت، اما تعداد باکتری‌های اسید لاکتیک با مکمل اسیدهای آلی در جیره افزایش یافت. بر اساس یافته‌های این مطالعه، 5/0 درصد PA یا ترکیبات PA و BA در سطح 5/0 درصد برای بهبود رشد و وضعیت سلامت روده در بچه ماهیان صبیتی توصیه می‌شود.
    کلید واژگان
    اسید‌های آلی
    ماهی صبیتی
    تغذیه
    باکتری‌های اسید لاکتیک
    ضریب تبدیل غذایی
    تغذيه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-04-01
    1403-01-13
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
    پژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور، اهواز، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2782-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095234

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب