نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشکوری, آرشfa_IR
dc.contributor.authorاربابی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorراهول, شهابfa_IR
dc.date.accessioned1403-04-19T23:42:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-07-09T23:42:34Z
dc.date.available1403-04-19T23:42:26Zfa_IR
dc.date.available2024-07-09T23:42:34Z
dc.date.issued2024-02-01en_US
dc.date.issued1402-11-12fa_IR
dc.identifier.citationشکوری, آرش, اربابی, فاطمه, راهول, شهاب. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ ترکیبات تقریبی دو گونه خیاردریایی Holothuria leucospilota وStichopus herrmanni طی چهار فصل در خلیج چابهار (دریای عمان). مجله علمي شيلات ايران, 32(6), 73-83.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2707-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095220
dc.description.abstractدانش ترکیبات تقریبی بی‌مهرگان مانند خیار دریایی به بهبود درک ما از اهمیت غذایی این موجودات زنده کمک می‌کند. در این مطالعه به بررسی ترکیبات تقریبی (پروتئین،. چربی، خاکستر و رطوبت) دو گونه خیار دریایی Holothuria leucospilota وStichopus herrmanni  در خلیج چابهار طی 4 فصل سال 1400 بر اساس روش‌های استاندارد پرداخته شد. خیارهای دریایی پس از جمع‌آوری به آزمایشگاه منتقل شدند. برای تجزیه‌وتحلیل ترکیبات تقریبی 20 گرم عضله برای هر نمونه استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل (در سه تکرار) برای بررسی ترکیبات تقریبی انجام شد. نتایج نشان داد که درصد پروتئین از چربی در هر دو گونه خیار بالاتر بود و درصد پروتئین و چربی در گونه H. leucospilota بیشتر از S. hermanni بود به‌طوری‌که بیشترین پروتئین خام در فصل تابستان برای گونه H. leucospilota (54/0±72/7درصد) و کمترین مقدار برای گونه S. hermanni در فصل بهار (26/0±23/3درصد) ثبت شد. بیشترین چربی نیز برای فصل بهار (29/0±56/4 درصد) در گونه H. leucospilota و کمترین در فصل زمستان (66/0±47/1 درصد) برای گونه S. hermanni مشاهده شد. درصد رطوبت و خاکستر در گونه S. hermanni بیشتر از H. leucospilota بود. بیشترین درصد رطوبت برای فصل تابستان (۴۵/0±۰۹/۸۷ درصد) در گونه S. hermanni و کمترین برای فصل زمستان (۴۸/0±۶۳/۸۱ درصد) در گونه H. leucospilota بود. بیشترین خاکستر در فصل پاییز (49/0±81/4 درصد) برای گونه S. hermanni و کمترین برای گونه H. leucospilota در فصل تابستان (28/0±23/1 درصد) بود. گونه H. leucospilota در مقایسه با گونه موردمطالعه دیگر به دلیل دارابودن ارزش کالری بالا و محتوای پروتئین خام کافی، ازنظر تغذیه‌ای مناسب‌تر است.fa_IR
dc.format.extent556
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectخیار دریاییfa_IR
dc.subjectترکیبات تقریبیfa_IR
dc.subjectHolothuria leucospilotafa_IR
dc.subjectStichopus herrmannifa_IR
dc.subjectخلیج چابهارfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ ترکیبات تقریبی دو گونه خیاردریایی Holothuria leucospilota وStichopus herrmanni طی چهار فصل در خلیج چابهار (دریای عمان)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue6
dc.citation.spage73
dc.citation.epage83


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد