نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپژند, ذبیح الهfa_IR
dc.contributor.authorطاعتی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorعبدالحی, حسینعلیfa_IR
dc.contributor.authorقربانی واقعی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorخودخواه, ژیلاfa_IR
dc.date.accessioned1403-04-19T23:41:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-07-09T23:42:01Z
dc.date.available1403-04-19T23:41:55Zfa_IR
dc.date.available2024-07-09T23:42:01Z
dc.date.issued2024-02-01en_US
dc.date.issued1402-11-12fa_IR
dc.identifier.citationپژند, ذبیح اله, طاعتی, رضا, محسنی, محمود, عبدالحی, حسینعلی, قربانی واقعی, رضا, خودخواه, ژیلا. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات عادت‌دهی کوتاه‌مدت مرحله ‌گذار از غذای زنده به غذای خشک بر عملکرد رشد، زنده‌‌مانی، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل ماهی (Huso huso). مجله علمي شيلات ايران, 32(6), 25-38.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2789-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095216
dc.description.abstractهدف این مطالعه، بررسی اثرات عادت‌‌دهی کوتاه‌‌مدت با استفاده از غذاهای زنده مختلف و خشک بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل‌‌ماهی (Huso huso) است. تعداد 1200 لارو فیل‌ماهی با میانگین وزن اولیه 01/0±43/0 گرم به‌ صورت تصادفی در 12 مخزن گرد پلاستیکی 80 لیتری (100 لارو به ازای هر مخزن) در سه تکرار توزیع شدند. سپس لارو ماهیان به‌ مدت 21 روز با لارو منجمد شیرونومید (T1)، زی‌توده منجمد آرتمیا (T2) و ترکیبی از آنها (T3) تغذیه شدند. گروه شاهد (C) در طول دوره تنها جیره خشک تجاری (5/0 میلی‌‌متر، پروتئین 59/55 درصد، چربی 12/21 درصد، خاکستر 76/11 درصد و رطوبت 96/7 درصد) را دریافت کرد. جهت عادت‌دهی، هر دو روز یکبار، 15 درصد از میزان غذای زنده کاسته و بر میزان غذای خشک افزوده شد. طبق نتایج، وزن نهایی (16/0±99/4 گرم)، وزن کسب شده (17/0±57/4 گرم)، افزایش وزن بدن (75/72±53/1081 درصد) و نرخ رشد ویژه (29/0±75/11 درصد/روز) در T1 به‌ طور معنی‌داری بالاتر از سایر گروه‌های آزمایشی بود (05/0>p). نرخ زنده‌‌مانی در گروه (C) (32/1±50/56 درصد) نسبت به سایر تیمارها به ‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p) و در گروه تغذیه شده با لارو منجمد شیرونومید (T1) مرگ‌ومیری مشاهده نشد‌ (05/0>p). میزان چربی خام (08/0±32/1 درصد) و رطوبت (17/0±98/80 درصد) در T1 به طور معنی‌داری کمتر از سایر تیمارها و محتوای پروتئین خام در T3 (39/0±26/11 درصد) و C (44/0±44/11 درصد) به طور معنی‌داری بالاتر از گروه‌های T1 (39/0±23/9 درصد) و T2 (28/0±67/9 درصد) بود (05/0>p). گروه T3، کاهش معنی‌داری در ارتباط با مجموع اسیدهای چرب n-3 LC-PUFA (04/0±53/9 درصد) نسبت به T1 (71/0±02/11 درصد) نشان داد (05/0>p). نسبت EPA/DHA نیز در گروه T1 به طور معنی‌داری بالاتر (03/0±45/0 درصد) از سایر تیمارها بود (05/0>p). براساس نتایج به‌دست آمده، استفاده از لارو منجمد شیرونومید به دلیل بهبود شاخص‌های رشد، زنده‌‌مانی و ترکیبات اسید چرب جهت سازگاری لارو فیل‌ماهی با غذای خشک طی 21 روز توصیه می‌شود.fa_IR
dc.format.extent593
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectتغذیه مختلطfa_IR
dc.subjectراهبرد غذاییfa_IR
dc.subjectزی‌توده آرتمیاfa_IR
dc.subjectشیرونومیدfa_IR
dc.subjectفیل‌ماهیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات عادت‌دهی کوتاه‌مدت مرحله ‌گذار از غذای زنده به غذای خشک بر عملکرد رشد، زنده‌‌مانی، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل ماهی (Huso huso)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue6
dc.citation.spage25
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد