• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 32, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 32, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات عادت‌دهی کوتاه‌مدت مرحله ‌گذار از غذای زنده به غذای خشک بر عملکرد رشد، زنده‌‌مانی، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل ماهی (Huso huso)

    (ندگان)پدیدآور
    پژند, ذبیح الهطاعتی, رضامحسنی, محمودعبدالحی, حسینعلیقربانی واقعی, رضاخودخواه, ژیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    593.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف این مطالعه، بررسی اثرات عادت‌‌دهی کوتاه‌‌مدت با استفاده از غذاهای زنده مختلف و خشک بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل‌‌ماهی (Huso huso) است. تعداد 1200 لارو فیل‌ماهی با میانگین وزن اولیه 01/0±43/0 گرم به‌ صورت تصادفی در 12 مخزن گرد پلاستیکی 80 لیتری (100 لارو به ازای هر مخزن) در سه تکرار توزیع شدند. سپس لارو ماهیان به‌ مدت 21 روز با لارو منجمد شیرونومید (T1)، زی‌توده منجمد آرتمیا (T2) و ترکیبی از آنها (T3) تغذیه شدند. گروه شاهد (C) در طول دوره تنها جیره خشک تجاری (5/0 میلی‌‌متر، پروتئین 59/55 درصد، چربی 12/21 درصد، خاکستر 76/11 درصد و رطوبت 96/7 درصد) را دریافت کرد. جهت عادت‌دهی، هر دو روز یکبار، 15 درصد از میزان غذای زنده کاسته و بر میزان غذای خشک افزوده شد. طبق نتایج، وزن نهایی (16/0±99/4 گرم)، وزن کسب شده (17/0±57/4 گرم)، افزایش وزن بدن (75/72±53/1081 درصد) و نرخ رشد ویژه (29/0±75/11 درصد/روز) در T1 به‌ طور معنی‌داری بالاتر از سایر گروه‌های آزمایشی بود (05/0>p). نرخ زنده‌‌مانی در گروه (C) (32/1±50/56 درصد) نسبت به سایر تیمارها به ‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p) و در گروه تغذیه شده با لارو منجمد شیرونومید (T1) مرگ‌ومیری مشاهده نشد‌ (05/0>p). میزان چربی خام (08/0±32/1 درصد) و رطوبت (17/0±98/80 درصد) در T1 به طور معنی‌داری کمتر از سایر تیمارها و محتوای پروتئین خام در T3 (39/0±26/11 درصد) و C (44/0±44/11 درصد) به طور معنی‌داری بالاتر از گروه‌های T1 (39/0±23/9 درصد) و T2 (28/0±67/9 درصد) بود (05/0>p). گروه T3، کاهش معنی‌داری در ارتباط با مجموع اسیدهای چرب n-3 LC-PUFA (04/0±53/9 درصد) نسبت به T1 (71/0±02/11 درصد) نشان داد (05/0>p). نسبت EPA/DHA نیز در گروه T1 به طور معنی‌داری بالاتر (03/0±45/0 درصد) از سایر تیمارها بود (05/0>p). براساس نتایج به‌دست آمده، استفاده از لارو منجمد شیرونومید به دلیل بهبود شاخص‌های رشد، زنده‌‌مانی و ترکیبات اسید چرب جهت سازگاری لارو فیل‌ماهی با غذای خشک طی 21 روز توصیه می‌شود.
    کلید واژگان
    تغذیه مختلط
    راهبرد غذایی
    زی‌توده آرتمیا
    شیرونومید
    فیل‌ماهی
    تغذيه

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2024-02-01
    1402-11-12
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران.
    انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2789-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1095216

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب