مقاله علمی – پژوهشی: اثرات عادتدهی کوتاهمدت مرحله گذار از غذای زنده به غذای خشک بر عملکرد رشد، زندهمانی، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل ماهی (Huso huso)
(ندگان)پدیدآور
پژند, ذبیح الهطاعتی, رضامحسنی, محمودعبدالحی, حسینعلیقربانی واقعی, رضاخودخواه, ژیلانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این مطالعه، بررسی اثرات عادتدهی کوتاهمدت با استفاده از غذاهای زنده مختلف و خشک بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیلماهی (Huso huso) است. تعداد 1200 لارو فیلماهی با میانگین وزن اولیه 01/0±43/0 گرم به صورت تصادفی در 12 مخزن گرد پلاستیکی 80 لیتری (100 لارو به ازای هر مخزن) در سه تکرار توزیع شدند. سپس لارو ماهیان به مدت 21 روز با لارو منجمد شیرونومید (T1)، زیتوده منجمد آرتمیا (T2) و ترکیبی از آنها (T3) تغذیه شدند. گروه شاهد (C) در طول دوره تنها جیره خشک تجاری (5/0 میلیمتر، پروتئین 59/55 درصد، چربی 12/21 درصد، خاکستر 76/11 درصد و رطوبت 96/7 درصد) را دریافت کرد. جهت عادتدهی، هر دو روز یکبار، 15 درصد از میزان غذای زنده کاسته و بر میزان غذای خشک افزوده شد. طبق نتایج، وزن نهایی (16/0±99/4 گرم)، وزن کسب شده (17/0±57/4 گرم)، افزایش وزن بدن (75/72±53/1081 درصد) و نرخ رشد ویژه (29/0±75/11 درصد/روز) در T1 به طور معنیداری بالاتر از سایر گروههای آزمایشی بود (05/0>p). نرخ زندهمانی در گروه (C) (32/1±50/56 درصد) نسبت به سایر تیمارها به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>p) و در گروه تغذیه شده با لارو منجمد شیرونومید (T1) مرگومیری مشاهده نشد (05/0>p). میزان چربی خام (08/0±32/1 درصد) و رطوبت (17/0±98/80 درصد) در T1 به طور معنیداری کمتر از سایر تیمارها و محتوای پروتئین خام در T3 (39/0±26/11 درصد) و C (44/0±44/11 درصد) به طور معنیداری بالاتر از گروههای T1 (39/0±23/9 درصد) و T2 (28/0±67/9 درصد) بود (05/0>p). گروه T3، کاهش معنیداری در ارتباط با مجموع اسیدهای چرب n-3 LC-PUFA (04/0±53/9 درصد) نسبت به T1 (71/0±02/11 درصد) نشان داد (05/0>p). نسبت EPA/DHA نیز در گروه T1 به طور معنیداری بالاتر (03/0±45/0 درصد) از سایر تیمارها بود (05/0>p). براساس نتایج بهدست آمده، استفاده از لارو منجمد شیرونومید به دلیل بهبود شاخصهای رشد، زندهمانی و ترکیبات اسید چرب جهت سازگاری لارو فیلماهی با غذای خشک طی 21 روز توصیه میشود.
کلید واژگان
تغذیه مختلطراهبرد غذایی
زیتوده آرتمیا
شیرونومید
فیلماهی
تغذيه
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2024-02-011402-11-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایرانگروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران.
انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران
شاپا
1026-13542322-5998




