نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغزاله یاوریfa_IR
dc.contributor.authorسحر ملزمیfa_IR
dc.contributor.authorویدا حجتیfa_IR
dc.contributor.authorزهرا کردیfa_IR
dc.date.accessioned1403-04-19T09:15:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-07-09T09:15:08Z
dc.date.available1403-04-19T09:15:07Zfa_IR
dc.date.available2024-07-09T09:15:08Z
dc.date.issued2024-05-15en_US
dc.date.issued1403-02-26fa_IR
dc.date.submitted2024-01-31en_US
dc.date.submitted1402-11-11fa_IR
dc.identifier.citationغزاله یاوری, سحر ملزمی, ویدا حجتی, زهرا کردی. (1403). بررسی اثر عصاره قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضه‌ای در موش‌های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. دانش و تندرستی, 14-21. doi: 10.22100/jkh.v19i1.3229fa_IR
dc.identifier.issn1735-577X
dc.identifier.issn2345-3753
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22100/jkh.v19i1.3229
dc.identifier.urihttp://knh.shmu.ac.ir/index.php/site/article/view/3229
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1088899
dc.description.abstractمقدمه: دیابت سبب آسیب به بافت‌های مختلف از جمله بافت بیضه می‌شود. گیاه سیر و قارچ کامبوجا به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی نقش عمده‌ای را در پیشگیری عوارض ناشی از آسیب‌های بیماری دیابت در بیضه اعمال می‌نمایند. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضه‌ای در موش‌های صحرایی سالم و دیابتی انجام شد. مواد و روش‌‌‌ها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به ۵ گروه ۸ تایی شامل: گروه کنترل، گروه کنترل منفی (دیابتی) (دیابتی، با mg/kg 55 استرپتوزوتوسین به‌صورت درون صفاقی)، گروه تجربی 1 (دیابتی + mg/kg 50 عصارۀ سیر) تجربی ۲ (دیابتی + ۵0 mg/kg قارچ کامبوجا) و گروه تجربی۳ (دیابتی + mg/kg 50 قارچ کامبوجا و mg/kg 50 عصارۀ سیر) تقسیم شدند. بعد گذشت دو ماه از دیابتی شدن موش‌ها عصاره‌ها را به‌صورت زیر جلدی به‌مدت 2 هفته دریافت کردند. بعد از آن موش‌ها با کتامین و زایلیزین بیهوش شده و بیضه‌ها از نظر ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: در گروه دیابتی کاهش معنی‌داری را در سلول‌های اسپرماتوگونی نسبت‌به گروه کنترل مشاهده گردید همچنین در گروه‌های تجربی نیز افزایش معنی‌داری در سلول‌‌های اسپرماتوژنز نسبت‌به گروه دیابتی مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: اين تحقيق نشان داد كه مصرف خوراکی دراز مدت عصاره سیر و کامبوجا باعث بهبود ترشح هورمون‌های انسولین و تستوسترون خون شده و فرآیند اسپرماتوژنز را افزایش می‌دهد.fa_IR
dc.format.extent1935
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شاهرودfa_IR
dc.relation.ispartofدانش و تندرستیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22100/jkh.v19i1.3229
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectقارچ کامبوجاfa_IR
dc.subjectآسیب بیضه ایfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضه‌ای در موش‌های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.department- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.fa_IR
dc.contributor.department- گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.department- گروه زیست‌شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران.fa_IR
dc.contributor.department- معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.fa_IR
dc.citation.spage14
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد