| dc.contributor.author | غزاله یاوری | fa_IR |
| dc.contributor.author | سحر ملزمی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ویدا حجتی | fa_IR |
| dc.contributor.author | زهرا کردی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-04-19T09:15:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-07-09T09:15:08Z | |
| dc.date.available | 1403-04-19T09:15:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-07-09T09:15:08Z | |
| dc.date.issued | 2024-05-15 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-02-26 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2024-01-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1402-11-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غزاله یاوری, سحر ملزمی, ویدا حجتی, زهرا کردی. (1403). بررسی اثر عصاره قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضهای در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. دانش و تندرستی, 14-21. doi: 10.22100/jkh.v19i1.3229 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-577X | |
| dc.identifier.issn | 2345-3753 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v19i1.3229 | |
| dc.identifier.uri | http://knh.shmu.ac.ir/index.php/site/article/view/3229 | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1088899 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: دیابت سبب آسیب به بافتهای مختلف از جمله بافت بیضه میشود. گیاه سیر و قارچ کامبوجا بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی نقش عمدهای را در پیشگیری عوارض ناشی از آسیبهای بیماری دیابت در بیضه اعمال مینمایند. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضهای در موشهای صحرایی سالم و دیابتی انجام شد.
مواد و روشها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به ۵ گروه ۸ تایی شامل: گروه کنترل، گروه کنترل منفی (دیابتی) (دیابتی، با mg/kg 55 استرپتوزوتوسین بهصورت درون صفاقی)، گروه تجربی 1 (دیابتی + mg/kg 50 عصارۀ سیر) تجربی ۲ (دیابتی + ۵0 mg/kg قارچ کامبوجا) و گروه تجربی۳ (دیابتی + mg/kg 50 قارچ کامبوجا و mg/kg 50 عصارۀ سیر) تقسیم شدند. بعد گذشت دو ماه از دیابتی شدن موشها عصارهها را بهصورت زیر جلدی بهمدت 2 هفته دریافت کردند. بعد از آن موشها با کتامین و زایلیزین بیهوش شده و بیضهها از نظر ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: در گروه دیابتی کاهش معنیداری را در سلولهای اسپرماتوگونی نسبتبه گروه کنترل مشاهده گردید همچنین در گروههای تجربی نیز افزایش معنیداری در سلولهای اسپرماتوژنز نسبتبه گروه دیابتی مشاهده گردید.
نتیجهگیری: اين تحقيق نشان داد كه مصرف خوراکی دراز مدت عصاره سیر و کامبوجا باعث بهبود ترشح هورمونهای انسولین و تستوسترون خون شده و فرآیند اسپرماتوژنز را افزایش میدهد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1935 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دانش و تندرستی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v19i1.3229 | |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | قارچ کامبوجا | fa_IR |
| dc.subject | آسیب بیضه ای | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر عصاره قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضهای در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | - کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | - گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | - گروه زیستشناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | - معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.spage | 14 | |
| dc.citation.epage | 21 | |