بررسی اثر عصاره قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضهای در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
(ندگان)پدیدآور
غزاله یاوریسحر ملزمیویدا حجتیزهرا کردینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: دیابت سبب آسیب به بافتهای مختلف از جمله بافت بیضه میشود. گیاه سیر و قارچ کامبوجا بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی نقش عمدهای را در پیشگیری عوارض ناشی از آسیبهای بیماری دیابت در بیضه اعمال مینمایند. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر آسیب بیضهای در موشهای صحرایی سالم و دیابتی انجام شد.
مواد و روشها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به ۵ گروه ۸ تایی شامل: گروه کنترل، گروه کنترل منفی (دیابتی) (دیابتی، با mg/kg 55 استرپتوزوتوسین بهصورت درون صفاقی)، گروه تجربی 1 (دیابتی + mg/kg 50 عصارۀ سیر) تجربی ۲ (دیابتی + ۵0 mg/kg قارچ کامبوجا) و گروه تجربی۳ (دیابتی + mg/kg 50 قارچ کامبوجا و mg/kg 50 عصارۀ سیر) تقسیم شدند. بعد گذشت دو ماه از دیابتی شدن موشها عصارهها را بهصورت زیر جلدی بهمدت 2 هفته دریافت کردند. بعد از آن موشها با کتامین و زایلیزین بیهوش شده و بیضهها از نظر ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: در گروه دیابتی کاهش معنیداری را در سلولهای اسپرماتوگونی نسبتبه گروه کنترل مشاهده گردید همچنین در گروههای تجربی نیز افزایش معنیداری در سلولهای اسپرماتوژنز نسبتبه گروه دیابتی مشاهده گردید.
نتیجهگیری: اين تحقيق نشان داد كه مصرف خوراکی دراز مدت عصاره سیر و کامبوجا باعث بهبود ترشح هورمونهای انسولین و تستوسترون خون شده و فرآیند اسپرماتوژنز را افزایش میدهد.
کلید واژگان
دیابتسیر
قارچ کامبوجا
آسیب بیضه ای
تاریخ نشر
2024-05-151403-02-26
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شاهرودسازمان پدید آورنده
- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.- گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
- گروه زیستشناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران.
- معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
شاپا
1735-577X2345-3753




