نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکوشکی, فهیمهfa_IR
dc.contributor.authorمشرف, مهساfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorملااسدالله, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1403-04-18T18:49:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-07-08T18:49:40Z
dc.date.available1403-04-18T18:49:33Zfa_IR
dc.date.available2024-07-08T18:49:40Z
dc.date.issued2024-02-01en_US
dc.date.issued1402-11-12fa_IR
dc.identifier.citation(2024). scientific magazine yafte, 25(4), 99-111.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3659-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1082334
dc.description.abstractمقدمه: تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان کودکان 6 ساله پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد. مواد و روش­ ها: تحقیق به ‌صورت توصیفی – تحلیلی روی 384 دانش‌آموز 6 ساله پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد. برای این منظور، پس از اخذ موافقت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان آموزش‌وپرورش و موافقت مدیران مدارس مورد نظر و ضمن هماهنگی با معلم بهداشت دانش‌آموزان، زمان انجام معاینات تعیین گردید. نمونه‌گیری از دانش‌آموزان در دو مرحله و به‌صورت تصادفی انجام شد. در مرحله اول مناطق 3 و 5 به‌صورت تصادفی از میان مناطق آموزش‌وپرورش تحت نظارت دانشگاه شهید بهشتی انتخاب و در مرحله بعدی 7 مدرسه انتخاب شدند. یافته­ ها: میانگین dmft نمونه‌ها برابر 4.17 برآورد گردید. از میان لبنیات مصرفی، شیر کم­ چرب، بستنی پاستوریزه و پنیر بیشترین و کشک، پنیرخامه ­ای و بستنی سنتی کم­ترین میزان مصرف را داشته ­اند.  بر اساس نتایج تحقیق، جنسیت، سن والدین و تحصیلات مادر با بروز پوسیدگی زودرس دندان کودکان مرتبط بودند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که مصرف لبنیات بر dmft اثر کاهش دارد. بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که از میان فراورده‌های لبنی شیر پرچرب، پنیر، دوغ و انواع ماست با افزایش پوسیدگی زودرس دندان کودکان و بستنی و شیرکاکائو با کاهش پوسیدگی زودرس دندان در کودکان 6 سال شهر تهران مرتبط است. بااین‌حال، ضرورت بررسی‌های بیشتر در این زمینه همچنان احساس می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent490
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectپوسیدگی زودرس دندانی (ECC)fa_IR
dc.subjectکودکانfa_IR
dc.subjectفرآورده‌های لبنیfa_IR
dc.subjectشیرfa_IR
dc.subjectایرانfa_IR
dc.subjectدندانپزشکیfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان در کودکان پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue4
dc.citation.spage99
dc.citation.epage111


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد