| dc.contributor.author | کوشکی, فهیمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشرف, مهسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قربانی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ملااسدالله, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-04-18T18:49:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-07-08T18:49:40Z | |
| dc.date.available | 1403-04-18T18:49:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-07-08T18:49:40Z | |
| dc.date.issued | 2024-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2024). scientific magazine yafte, 25(4), 99-111. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3659-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1082334 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف فراوردههای لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان کودکان 6 ساله پیشدبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد.
مواد و روش ها: تحقیق به صورت توصیفی – تحلیلی روی 384 دانشآموز 6 ساله پیشدبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد. برای این منظور، پس از اخذ موافقت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان آموزشوپرورش و موافقت مدیران مدارس مورد نظر و ضمن هماهنگی با معلم بهداشت دانشآموزان، زمان انجام معاینات تعیین گردید. نمونهگیری از دانشآموزان در دو مرحله و بهصورت تصادفی انجام شد. در مرحله اول مناطق 3 و 5 بهصورت تصادفی از میان مناطق آموزشوپرورش تحت نظارت دانشگاه شهید بهشتی انتخاب و در مرحله بعدی 7 مدرسه انتخاب شدند.
یافته ها: میانگین dmft نمونهها برابر 4.17 برآورد گردید. از میان لبنیات مصرفی، شیر کم چرب، بستنی پاستوریزه و پنیر بیشترین و کشک، پنیرخامه ای و بستنی سنتی کمترین میزان مصرف را داشته اند. بر اساس نتایج تحقیق، جنسیت، سن والدین و تحصیلات مادر با بروز پوسیدگی زودرس دندان کودکان مرتبط بودند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که مصرف لبنیات بر dmft اثر کاهش دارد.
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که از میان فراوردههای لبنی شیر پرچرب، پنیر، دوغ و انواع ماست با افزایش پوسیدگی زودرس دندان کودکان و بستنی و شیرکاکائو با کاهش پوسیدگی زودرس دندان در کودکان 6 سال شهر تهران مرتبط است. بااینحال، ضرورت بررسیهای بیشتر در این زمینه همچنان احساس میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 490 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | پوسیدگی زودرس دندانی (ECC) | fa_IR |
| dc.subject | کودکان | fa_IR |
| dc.subject | فرآوردههای لبنی | fa_IR |
| dc.subject | شیر | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | دندانپزشکی | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارتباط الگوی مصرف فراوردههای لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان در کودکان پیشدبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 99 | |
| dc.citation.epage | 111 | |