• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 25, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 25, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان در کودکان پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران

    (ندگان)پدیدآور
    کوشکی, فهیمهمشرف, مهساقربانی, زهراملااسدالله, فاطمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    490.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان کودکان 6 ساله پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد. مواد و روش­ ها: تحقیق به ‌صورت توصیفی – تحلیلی روی 384 دانش‌آموز 6 ساله پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد. برای این منظور، پس از اخذ موافقت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان آموزش‌وپرورش و موافقت مدیران مدارس مورد نظر و ضمن هماهنگی با معلم بهداشت دانش‌آموزان، زمان انجام معاینات تعیین گردید. نمونه‌گیری از دانش‌آموزان در دو مرحله و به‌صورت تصادفی انجام شد. در مرحله اول مناطق 3 و 5 به‌صورت تصادفی از میان مناطق آموزش‌وپرورش تحت نظارت دانشگاه شهید بهشتی انتخاب و در مرحله بعدی 7 مدرسه انتخاب شدند. یافته­ ها: میانگین dmft نمونه‌ها برابر 4.17 برآورد گردید. از میان لبنیات مصرفی، شیر کم­ چرب، بستنی پاستوریزه و پنیر بیشترین و کشک، پنیرخامه ­ای و بستنی سنتی کم­ترین میزان مصرف را داشته ­اند.  بر اساس نتایج تحقیق، جنسیت، سن والدین و تحصیلات مادر با بروز پوسیدگی زودرس دندان کودکان مرتبط بودند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که مصرف لبنیات بر dmft اثر کاهش دارد. بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که از میان فراورده‌های لبنی شیر پرچرب، پنیر، دوغ و انواع ماست با افزایش پوسیدگی زودرس دندان کودکان و بستنی و شیرکاکائو با کاهش پوسیدگی زودرس دندان در کودکان 6 سال شهر تهران مرتبط است. بااین‌حال، ضرورت بررسی‌های بیشتر در این زمینه همچنان احساس می‌گردد.
    کلید واژگان
    پوسیدگی زودرس دندانی (ECC)
    کودکان
    فرآورده‌های لبنی
    شیر
    ایران
    دندانپزشکی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-02-01
    1402-11-12
    سازمان پدید آورنده
    گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
    کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
    گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
    گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3659-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1082334

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب