نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیعقوب زاده, زهراfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1402-11-15T22:58:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-02-04T22:58:43Z
dc.date.available1402-11-15T22:58:36Zfa_IR
dc.date.available2024-02-04T22:58:43Z
dc.date.issued2023-12-01en_US
dc.date.issued1402-09-10fa_IR
dc.identifier.citationیعقوب زاده, زهرا, صفری, رضا. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی پلی‌ساکاریدهای استخراجی از جلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمي شيلات ايران, 32(5), 37-47.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2760-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1074307
dc.description.abstractجلبک Chlorella vulgaris یک ریزجلبک سبز آب شیرین است که دارای منابع غنی از متابولیت‌های ساختاری جدید و فعال بیولوژیک است. در این تحقیق، استخراج پلی‌ساکاریدهای Chlorella vulgaris به روش آب داغ انجام شد و بازده پلی‌ساکارید خام تقریباً 5 درصد وزن خشک به‌دست آمد. فعالیت آنتی اکسیدانی پلی‌ساکارید استخراجی به روش مهار رادیکال‌های 2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و قدرت کاهندگی در 5 غلظت (375/0، 75/0، 5/1، 3 و 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) مورد  بررسی قرار گرفت. پلی‌ساکاریدهای به‌دست آمده دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بودند. بالاترین فعالیت مهار DPPH 91/15 درصد در 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و بالاترین قدرت کاهندگی در FRAP 781/0 در 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر (جذب در 600 نانومتر) بوده است. مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی BHA در غلظت 031/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌ترتیب 78/39 درصد و 65/3 بوده است. مقدار IC50 برای مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی پلی‌ساکاریدهای کلرلا ولگاریس به‌ترتیب 342/22 و 79/45 بود. همچنین پلی‌ساکارید Chlorella vulgaris دارای اثر بازدارندگی 21 درصد بر E. coli در مقایسه با کشت شاهد پس از 18 ساعت انکوباسیون بود. پلی‌ساکاریدهای ریزجلبک C. vulgaris حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات زیست فعال هستند و در مکمل‌های غذایی، واسطه موثری در از بین بردن رادیکال‌های آزاد خواهند بود و می­توانند به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای استفاده در مواد غذایی و دارویی بکار روند.fa_IR
dc.format.extent652
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectپلی‌ساکاریدهاfa_IR
dc.subjectChlorella vulgarisfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی باکتریالfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی پلی‌ساکاریدهای استخراجی از جلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue5
dc.citation.spage37
dc.citation.epage47


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد