• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 32, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 32, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی پلی‌ساکاریدهای استخراجی از جلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    یعقوب زاده, زهراصفری, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    652.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    جلبک Chlorella vulgaris یک ریزجلبک سبز آب شیرین است که دارای منابع غنی از متابولیت‌های ساختاری جدید و فعال بیولوژیک است. در این تحقیق، استخراج پلی‌ساکاریدهای Chlorella vulgaris به روش آب داغ انجام شد و بازده پلی‌ساکارید خام تقریباً 5 درصد وزن خشک به‌دست آمد. فعالیت آنتی اکسیدانی پلی‌ساکارید استخراجی به روش مهار رادیکال‌های 2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و قدرت کاهندگی در 5 غلظت (375/0، 75/0، 5/1، 3 و 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) مورد  بررسی قرار گرفت. پلی‌ساکاریدهای به‌دست آمده دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بودند. بالاترین فعالیت مهار DPPH 91/15 درصد در 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و بالاترین قدرت کاهندگی در FRAP 781/0 در 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر (جذب در 600 نانومتر) بوده است. مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی BHA در غلظت 031/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌ترتیب 78/39 درصد و 65/3 بوده است. مقدار IC50 برای مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی پلی‌ساکاریدهای کلرلا ولگاریس به‌ترتیب 342/22 و 79/45 بود. همچنین پلی‌ساکارید Chlorella vulgaris دارای اثر بازدارندگی 21 درصد بر E. coli در مقایسه با کشت شاهد پس از 18 ساعت انکوباسیون بود. پلی‌ساکاریدهای ریزجلبک C. vulgaris حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات زیست فعال هستند و در مکمل‌های غذایی، واسطه موثری در از بین بردن رادیکال‌های آزاد خواهند بود و می­توانند به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای استفاده در مواد غذایی و دارویی بکار روند.
    کلید واژگان
    پلی‌ساکاریدها
    Chlorella vulgaris
    فعالیت آنتی اکسیدانی
    فعالیت آنتی باکتریال
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2023-12-01
    1402-09-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2760-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1074307

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب