نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامیراحمدی, سپیدهfa_IR
dc.contributor.authorشعیبی عمرانی, بابکfa_IR
dc.contributor.authorعلی نژاد, سهیلfa_IR
dc.date.accessioned1402-11-15T22:58:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-02-04T22:58:18Z
dc.date.available1402-11-15T22:58:17Zfa_IR
dc.date.available2024-02-04T22:58:18Z
dc.date.issued2023-11-01en_US
dc.date.issued1402-08-10fa_IR
dc.identifier.citationامیراحمدی, سپیده, شعیبی عمرانی, بابک, علی نژاد, سهیل. (1402). یافته علمی کوتاه:‌ مطالعه شیوع عارضه کبد چرب در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورشی در مزارع شهرستان شاهرود، استان سمنان. مجله علمي شيلات ايران, 32(4), 127-134.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2744-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1074303
dc.description.abstractدر مزارع پرورشی ماهیان سردابی، 50 تا 60 درصد هزینه‌های جاری برای تامین غذا است. چربی بالای جیره ممکن است باعث افزایش ذخیره چربی در بدن شود. در بیشتر ماهیان ذخیره کردن چربی محدود بوده و چربی اضافی در جیره می‌تواند به داخل کبد نفوذ کند و در داخل آن تجمع یابد و باعث ایجاد عارضه کبد چرب گردد. تمام آزاد ماهیان به دژنراسیون لیپوئید کبدی حساس هستند و قزل‌آلای رنگین‌کمان از حساسیت بیشتری نسبت به این عارضه برخوردار است. عارضه کبد چرب یک عارضه جدی و حتی کشنده در ماهیان پرورشی می‌باشد. در این تحقیق برای بررسی وضعیت این عارضه 200 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی در دو فصل پاییز (100 نمونه) و زمستان (100 نمونه) از 20 مزرعه و از هر مزرعه 10 نمونه در شهرستان شاهرود استان سمنان در سال 1400 تهیه شدند. ماهی‌ها پس از زیست‌سنجی در سه گروه وزنی 400-300 گرم، 500-400 گرم و 600-500 گرم جمع آوری و در شرایط خنک بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شدند. کبدهایی که دچار تغییر رنگ (زردی، سفید شیری و قهوه‌ای روشن)، تورم و بزرگی، گرد شدن لبه‌ها و حتی شکنندگی، وجود نقاط خونریزی و پرخونی در سطح بودند بعنوان کبد مشکوک به عارضه کبدچرب درنظر گرفته شدند. بعد از تهیه نمونه بافتی، در کل، پنج نمونه بعنوان مثبت تایید گردیدکه در آن‌ها تجمع واکوئل چربی، تغییر در سیتوپلاسم و هسته خارج از مرکز سلول‌های کبدی، بزرگتر بودن سلول های کبدی نسبت به حالت طبیعی و نکروز نیز به صورت بسیار محدود و از نوع انعقادی مشاهده شد. بین بروز و عدم بروز کبد چرب در دو فصل پاییز و زمستان و نیز مزارع مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد.fa_IR
dc.format.extent482
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectکبد چربfa_IR
dc.subjectجیره غذاییfa_IR
dc.subjectآب‌های داخلیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleیافته علمی کوتاه:‌ مطالعه شیوع عارضه کبد چرب در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورشی در مزارع شهرستان شاهرود، استان سمنانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage127
dc.citation.epage134


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد