| dc.contributor.author | باباپور اسطلخی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سالاری, امیر | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضائی, زینب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-11-15T22:04:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2024-02-04T22:04:28Z | |
| dc.date.available | 1402-11-15T22:04:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2024-02-04T22:04:28Z | |
| dc.date.issued | 2022-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | باباپور اسطلخی, علی, سالاری, امیر, رضائی, زینب. (1401). دگردیسی آغازگرهای سنتی و مدرن در صنایع لبنی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 10(2), 18-35. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-1263-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1073801 | |
| dc.description.abstract | مقدمه
استارترهای محصولات لبنی نقش بسیار مهمی بر روی بافت محصولات و کیفیت مطلوب آنها دارند. این باکتریها از منابع مختلف بومی و سنتی قابل استحصال بوده و با پیشرفت علم و تکنولوژی بهصورت تجاری و صنعتی قابل حصول میباشند. سالیانه حجم زیادی از گردش مالی در دنیا صرف تجارت سویههای استارتری و پروبیوتیکی تجاری میشود؛ بنابراین شناخت منابع قوی بومی برای استحصال استارترها میتواند کمک شایانی در کاهش هزینههای واردات سویههای تجاری خارجی کند. از طرفی چون سویههای تجاری دستکاری ژنتیکی میشوند ممکن است نتوانند کیفیت مطلوب و مدنظر مصرفکننده را تأمین کنند و بهمرور زمان در اثر کشتهای پیدرپی ضعیف شده یا درنهایت غیرفعال شوند. همچنین در دهههای اخیر محققین و صنایع، به سمت تولید و توسعه غذاهای پروبیوتیک حرکت کردهاند که این موضوع الگووارهای نوین در صنایع استارتری است؛ ازاین رو در این مطالعه مروری به بررسی اهمیت و جایگاه استارترهای بومی در صنعت لبنیات و دگردیسی آنها در طول زمان پرداختهشده است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | استارترهای سنتی | fa_IR |
| dc.subject | دگردیسی | fa_IR |
| dc.subject | میکس استارتر | fa_IR |
| dc.subject | لبنیات | fa_IR |
| dc.subject | صنعت | fa_IR |
| dc.subject | صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | دگردیسی آغازگرهای سنتی و مدرن در صنایع لبنی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 18 | |
| dc.citation.epage | 35 | |