• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    دگردیسی آغازگرهای سنتی و مدرن در صنایع لبنی

    (ندگان)پدیدآور
    باباپور اسطلخی, علیسالاری, امیررضائی, زینب
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه استارترهای محصولات لبنی نقش بسیار مهمی بر روی بافت محصولات و کیفیت مطلوب آن‌ها دارند. این باکتری‌ها از منابع مختلف بومی و سنتی قابل استحصال بوده و با پیشرفت علم و تکنولوژی به‌صورت تجاری و صنعتی قابل حصول می‌باشند. سالیانه حجم زیادی از گردش مالی در دنیا صرف تجارت سویه‌های استارتری و پروبیوتیکی تجاری می‌شود؛ بنابراین شناخت منابع قوی بومی برای استحصال استارترها می‌تواند کمک شایانی در کاهش هزینه‌های واردات سویه‌های تجاری خارجی کند. از طرفی چون سویه‌های تجاری دست‌کاری ژنتیکی می‌شوند ممکن است نتوانند کیفیت مطلوب و مدنظر مصرف‌کننده را تأمین کنند و به‌مرور زمان در اثر کشت‌های پی‌درپی ضعیف شده یا درنهایت غیرفعال شوند. همچنین در دهه‌های اخیر محققین و صنایع، به سمت تولید و توسعه غذاهای پروبیوتیک حرکت کرده‌اند که این موضوع الگوواره‌ای نوین در صنایع استارتری است؛ ازاین رو در این مطالعه مروری به بررسی اهمیت و جایگاه استارترهای بومی در صنعت لبنیات و دگردیسی آن‌ها در طول زمان پرداخته‌شده است.
    کلید واژگان
    استارترهای سنتی
    دگردیسی
    میکس استارتر
    لبنیات
    صنعت
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-09-01
    1401-06-10
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-1263-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1073801

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب