• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر چگونگی حذف نیتریت و کاهش مصرف آن در تولید فرآورده‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    شاملو, احسانرضایی, زینبعبدی مقدم, زهرهسالاری, امیرنیک فر, فرشید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ارائه فرمول‌های مختلف تولید موادغذایی سالم، مصرف‌کنندگان نیز به ایمنی و سلامت مواد‌غذایی توجه بیشتری دارند. نیتریت سدیم از جمله ترکیبات مورد بحث در صنعت غذا است که سالیان متمادی از نظر اثرات سلامتی خصوصاً تولید ترکیبات سرطان‌زای نیتروزآمین و ایجاد بیماری مت هموگلوبینما مورد بحث می‌باشد. شایان ذکر است این ترکیب به منظور بهبود رنگ محصولات گوشتی و کاهش رشد میکروارگانیسم‌های مولد فساد و بیماری‌زایی در محصولات گوشتی استفاده می‌شود. لذا یکی از رویکردهای جدید صنعت غذا استفاده از ترکیبات بی‌خطر به عنوان افزدونی سالم به منظور جلوگیری از رشد میکروارگانیسم‌های مولد فساد و حفظ کیفیت مواد‌غذایی می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی دانش فعلی در مورد چگونگی حذف و کاهش مصرف نیتریت در صنایع غذایی انجام شد. با بررسی منابع انتشار یافته داخلی و خارجی در سایت‌های خارجی و پایگاه‌های محلی، مطالعات مرتبط با کلمات کلیدی مرتبط جستجوشد. در جستجوی اولیه 63 مقاله بازیابی شد و پس از حذف موارد تکراری، 52 مقاله که از کیفیت کافی برای درج در این فراتحلیل برخوردار بودند، به منظور بررسی دستاوردهای پژوهشی در خصوص استفاده از ترکیبات طبیعی بدون خطر سلامتی به عنوان جایگزین نیتریت در حوزه صنایع غذایی و جمع‌بندی دانش فعلی با مواد ایمن‌تر و بهتر مانند اسانس‌های طبیعی و آنتی‌اکسیدان‌های بی‌خطر مورد بررسی قرارگرفت.
    کلید واژگان
    نیتریت
    فرآروده‌های گوشتی
    کاهش
    حذف
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-09-01
    1401-06-10
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران؛ دانشگاه جامع علمی کاربردی، مرکز آموزش عالی علمی کاربردی چشمه نوشان خراسان (عالیس)
    گروه تغذیه و علوم صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
    گروه بهداشت مواد‌غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    دانشگاه جامع علمی کاربردی، مرکز آموزش عالی علمی کاربردی چشمه نوشان خراسان (عالیس)

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-1236-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1073800

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب