نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعظمی گودرزی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorغلامرضایی, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorآذربایجانی, محمدعلیfa_IR
dc.contributor.authorعلمیه, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1402-11-05T22:25:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-01-25T22:25:12Z
dc.date.available1402-11-05T22:25:11Zfa_IR
dc.date.available2024-01-25T22:25:12Z
dc.date.issued2023-12-01en_US
dc.date.issued1402-09-10fa_IR
dc.identifier.citationمعظمی گودرزی, مجتبی, غلامرضایی, شهرام, آذربایجانی, محمدعلی, علمیه, علیرضا. (1402). اثر عصاره سبوس برنج و تمرین هوازی بر شاخص‌های فشار اکسایشی بافت چربی سفید رت‌های چاق. فصلنامه علوم پزشکی, 33(4), 347-354. doi: 10.61186/iau.33.4.347fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.61186/iau.33.4.347
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2033-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1061229
dc.description.abstractسابقه و هدف: استرس اکسیداتیو یکی از اصلی­ترین مکانیسم­هایی است که  اثرات چاقی را  به وجود می­آورد. فعالیت بدنی و استفاده از گیاهان دارویی دو راهکار اثرگذار بر مهار استرس اکسایشی در شرایط چاقی است. با وجود آنکه مطالعات متعددی در خصوص اثر تمرینات هوازی و گیاهان دارویی بر نشانگران فشار اکسایشی انجام شده، ولی اثر هم­زمان تمرین هوازی و عصاره سبوس برنج بر نشانگران فشار اکسایشی در بافت چربی سفید مشخص نیست. بر این اساس، هدف این مطالعه تدوین اثر تمرین هوازی و عصاره سبوس برنج بر میزان آنزیم­های SOD، CAT و غلظت MDA بافت چربی سفید در رت­های تغذیه شده با غذای پر چرب بود. روش بررسی: در یک کارآزمایی پیش بالینی، 30سر رت ماده نژاد ویستار به عنوان آزمودنی انتخاب و به صورت تصادفی در پنج گروه کنترل سالم، کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب، تغذیه شده با غذای پرچرب تمرین هوازی، تغذیه شده با غذای پرچرب عصاره سبوس برنج و تغذیه شده با غذای پرچرب تمرین هوازی- عصاره سبوس برنج قرار گرفتند. برای ایجاد چاقی از تغذیه با روغن سرخ کردنی پالم استفاده شد. برنامه تمرین هوازی نیز دویدن روی نوار گردان به مدت چهار هفته و هفته­ای پنج جلسه بود. عصاره سبوس برنج نیز شامل دریافت 60 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 هفته و هفته­ای 5 مرتبه به صورت گاواژ بود. پس از پایان دوره بافت چربی سفید برای تعیین میزان SOD، CAT و MDA پس از قربانی نمودن آزمودنی­ها برداشته شد.  یافته­ها: دریافت غذای پرچرب موجب کاهش معنی­دار میزان SOD (001/0P=) و کاتالاز (001/0P=) شد. در حالی که مقادیر MDA (001/0P=) را به طور معنی­داری افزایش داد. تمرین هوازی موجب افزایش معنی­دار میزان SOD و CAT شد، اما اثری بر میزان MDA نداشت. در حالی که عصاره سبوس برنج موجب افزایش معنی­دار SOD و CAT شد و کاهش میزان MDA را به همراه داشت. برهمکنش تمرین و سبوس برنج بر پیامدهای مطالعه معنی­دار نبود. نتیجه­گیری: از آنجایی که تمرین هوازی و سبوس برنج موجب کاهش استرس اکسیداتیو بافت چربی سفید شدند، پیشنهاد می­گردد در شرایط تغذیه با غذای پر چرب می­توان از این دو مداخله برای کاهش عوارض ناشی از تغذیه با غذای پر چرب استفاده کرد.  fa_IR
dc.format.extent334
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.61186/iau.33.4.347
dc.subjectSODfa_IR
dc.subjectCATfa_IR
dc.subjectMDAfa_IR
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectسبوس برنجfa_IR
dc.subjectفيزيولوژيfa_IR
dc.titleاثر عصاره سبوس برنج و تمرین هوازی بر شاخص‌های فشار اکسایشی بافت چربی سفید رت‌های چاقfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue4
dc.citation.spage347
dc.citation.epage354


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد