• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره سبوس برنج و تمرین هوازی بر شاخص‌های فشار اکسایشی بافت چربی سفید رت‌های چاق

    (ندگان)پدیدآور
    معظمی گودرزی, مجتبیغلامرضایی, شهرامآذربایجانی, محمدعلیعلمیه, علیرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    334.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تجربي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: استرس اکسیداتیو یکی از اصلی­ترین مکانیسم­هایی است که  اثرات چاقی را  به وجود می­آورد. فعالیت بدنی و استفاده از گیاهان دارویی دو راهکار اثرگذار بر مهار استرس اکسایشی در شرایط چاقی است. با وجود آنکه مطالعات متعددی در خصوص اثر تمرینات هوازی و گیاهان دارویی بر نشانگران فشار اکسایشی انجام شده، ولی اثر هم­زمان تمرین هوازی و عصاره سبوس برنج بر نشانگران فشار اکسایشی در بافت چربی سفید مشخص نیست. بر این اساس، هدف این مطالعه تدوین اثر تمرین هوازی و عصاره سبوس برنج بر میزان آنزیم­های SOD، CAT و غلظت MDA بافت چربی سفید در رت­های تغذیه شده با غذای پر چرب بود. روش بررسی: در یک کارآزمایی پیش بالینی، 30سر رت ماده نژاد ویستار به عنوان آزمودنی انتخاب و به صورت تصادفی در پنج گروه کنترل سالم، کنترل تغذیه شده با غذای پرچرب، تغذیه شده با غذای پرچرب تمرین هوازی، تغذیه شده با غذای پرچرب عصاره سبوس برنج و تغذیه شده با غذای پرچرب تمرین هوازی- عصاره سبوس برنج قرار گرفتند. برای ایجاد چاقی از تغذیه با روغن سرخ کردنی پالم استفاده شد. برنامه تمرین هوازی نیز دویدن روی نوار گردان به مدت چهار هفته و هفته­ای پنج جلسه بود. عصاره سبوس برنج نیز شامل دریافت 60 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 هفته و هفته­ای 5 مرتبه به صورت گاواژ بود. پس از پایان دوره بافت چربی سفید برای تعیین میزان SOD، CAT و MDA پس از قربانی نمودن آزمودنی­ها برداشته شد.  یافته­ها: دریافت غذای پرچرب موجب کاهش معنی­دار میزان SOD (001/0P=) و کاتالاز (001/0P=) شد. در حالی که مقادیر MDA (001/0P=) را به طور معنی­داری افزایش داد. تمرین هوازی موجب افزایش معنی­دار میزان SOD و CAT شد، اما اثری بر میزان MDA نداشت. در حالی که عصاره سبوس برنج موجب افزایش معنی­دار SOD و CAT شد و کاهش میزان MDA را به همراه داشت. برهمکنش تمرین و سبوس برنج بر پیامدهای مطالعه معنی­دار نبود. نتیجه­گیری: از آنجایی که تمرین هوازی و سبوس برنج موجب کاهش استرس اکسیداتیو بافت چربی سفید شدند، پیشنهاد می­گردد در شرایط تغذیه با غذای پر چرب می­توان از این دو مداخله برای کاهش عوارض ناشی از تغذیه با غذای پر چرب استفاده کرد.  
    کلید واژگان
    SOD
    CAT
    MDA
    تمرین هوازی
    سبوس برنج
    فيزيولوژي

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2023-12-01
    1402-09-10
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه تربیت بدنی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
    گروه تربیت بدنی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
    گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه تربیت بدنی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

    شاپا
    1023-5922
    2008-3386
    URI
    https://dx.doi.org/10.61186/iau.33.4.347
    http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2033-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1061229

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب