نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضائیان, شرارهfa_IR
dc.contributor.authorپوریان فر, حمید رضاfa_IR
dc.date.accessioned1402-10-11T23:09:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-01-01T23:09:53Z
dc.date.available1402-10-11T23:09:33Zfa_IR
dc.date.available2024-01-01T23:09:53Z
dc.date.issued2023-10-01en_US
dc.date.issued1402-07-09fa_IR
dc.identifier.citationرضائیان, شراره, پوریان فر, حمید رضا. (1402). مروری بر اثرات قارچ ری‌شی (گانودرما لوسیدوم) در پیشگیری از پیشرفت فرایند پیری. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 33(3), 166-183. doi: 10.32598/JGUMS.32.3.2068.1fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.32.3.2068.1
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-2560-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1054866
dc.description.abstractزمینه قارچ ری‌شی با نام علمی گانودرما لوسیدوم یک قارچ چتری است که با قدمتی بیش از چندهزار سال به‌عنوان یک قارچ خوراکی ـ دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف در کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  هدف این مطالعه با هدف مرور پژوهش‌های انجام‌گرفته در زمینه اثرات ضدپیری قارچ ری‌شی انجام شد. روش‌ها این یک مطالعه مروری است. کلیدواژه‌های قارچ ری‌شی، گانودرما لوسیدوم، خواص ضدپیری، خواص آنتی‌اکسیدانی و رادیکال‌های آزاد به فارسی و انگلیسی در پایگاه‌های اطلاعاتی پاب‌مد، اسکوپوس، گوگل‌اسکولار، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و مگ‌ایران در محدوده سال‌های 1989 تا 2023 جست‌وجو شد.  یافته‌ها پژوهش‌های انجام‌شده تا به امروز حاکی از آن هستند که عصاره‌های به‌دست‌آمده از قارچ ری‌شی دارای خواص ضدپیری قابل اندازه‌گیری به‌ویژه در بافت‌های قلبی، کبدی و مغزی هستند. این اثرات عمدتاً از طریق تنظیم سیستم ایمنی، مقابله با اکسیداسیون، به دام انداختن رادیکال‌های آزاد، افزایش دهیدروژنازهای میتوکندری، تقویت عناصر مجموعه‌های 1و 2 زنجیره انتقال الکترون و پیشگیری از تحلیل عصبی ناشی از تنش اکسیداتیو اعمال می‌شوند. حضور مولکول‌های فعال زیستی در این قارچ به‌ویژه پلی‌ساکاریدها و تری‌ترپن‌ها اهمیت این قارچ را در تحقیقات مرتبط با پیری پررنگ کرده است. نتیجه‌گیری قارچ ری‌شی یک کاندیدای مناسب جهت تهیه عصاره‌ها یا ترکیبات با خواص ضدپیری است. اما شناخت مکانیسم‌های توجیه‌کننده اثرات ضدپیری قارچ ری‌شی هنوز نیازمند پژوهش‌های پایه و درون‌تنی بیشتری است. همچنین جای خالی کارآزمایی‌های بالینی در زمینه اثرات ضدپیری عصاره‌های قارچ ری‌شی به‌ویژه در کشور ما وجود دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.32.3.2068.1
dc.subjectری‌شیfa_IR
dc.subjectگانودرما لوسیدومfa_IR
dc.subjectخواص ضدپیریfa_IR
dc.subjectتعدیل سیستم ایمنیfa_IR
dc.subjectخواص آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleمروری بر اثرات قارچ ری‌شی (گانودرما لوسیدوم) در پیشگیری از پیشرفت فرایند پیریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی، خراسان رضوی، مشهد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی، خراسان رضوی، مشهد، ایران.fa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue3
dc.citation.spage166
dc.citation.epage183
nlai.contributor.orcid0000-0003-4885-3283
nlai.contributor.orcid0000-0003-3541-7618


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد