• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر اثرات قارچ ری‌شی (گانودرما لوسیدوم) در پیشگیری از پیشرفت فرایند پیری

    (ندگان)پدیدآور
    رضائیان, شرارهپوریان فر, حمید رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه قارچ ری‌شی با نام علمی گانودرما لوسیدوم یک قارچ چتری است که با قدمتی بیش از چندهزار سال به‌عنوان یک قارچ خوراکی ـ دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف در کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  هدف این مطالعه با هدف مرور پژوهش‌های انجام‌گرفته در زمینه اثرات ضدپیری قارچ ری‌شی انجام شد. روش‌ها این یک مطالعه مروری است. کلیدواژه‌های قارچ ری‌شی، گانودرما لوسیدوم، خواص ضدپیری، خواص آنتی‌اکسیدانی و رادیکال‌های آزاد به فارسی و انگلیسی در پایگاه‌های اطلاعاتی پاب‌مد، اسکوپوس، گوگل‌اسکولار، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و مگ‌ایران در محدوده سال‌های 1989 تا 2023 جست‌وجو شد.  یافته‌ها پژوهش‌های انجام‌شده تا به امروز حاکی از آن هستند که عصاره‌های به‌دست‌آمده از قارچ ری‌شی دارای خواص ضدپیری قابل اندازه‌گیری به‌ویژه در بافت‌های قلبی، کبدی و مغزی هستند. این اثرات عمدتاً از طریق تنظیم سیستم ایمنی، مقابله با اکسیداسیون، به دام انداختن رادیکال‌های آزاد، افزایش دهیدروژنازهای میتوکندری، تقویت عناصر مجموعه‌های 1و 2 زنجیره انتقال الکترون و پیشگیری از تحلیل عصبی ناشی از تنش اکسیداتیو اعمال می‌شوند. حضور مولکول‌های فعال زیستی در این قارچ به‌ویژه پلی‌ساکاریدها و تری‌ترپن‌ها اهمیت این قارچ را در تحقیقات مرتبط با پیری پررنگ کرده است. نتیجه‌گیری قارچ ری‌شی یک کاندیدای مناسب جهت تهیه عصاره‌ها یا ترکیبات با خواص ضدپیری است. اما شناخت مکانیسم‌های توجیه‌کننده اثرات ضدپیری قارچ ری‌شی هنوز نیازمند پژوهش‌های پایه و درون‌تنی بیشتری است. همچنین جای خالی کارآزمایی‌های بالینی در زمینه اثرات ضدپیری عصاره‌های قارچ ری‌شی به‌ویژه در کشور ما وجود دارد.
    کلید واژگان
    ری‌شی
    گانودرما لوسیدوم
    خواص ضدپیری
    تعدیل سیستم ایمنی
    خواص آنتی‌اکسیدانی
    عمومى

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2023-10-01
    1402-07-09
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    سازمان پدید آورنده
    گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی، خراسان رضوی، مشهد، ایران.
    گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی، خراسان رضوی، مشهد، ایران.

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    https://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.32.3.2068.1
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-2560-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1054866

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب