| dc.contributor.author | صفری جعفرآباد, صبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهرامی کیا, سیف الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | هادی, فرانک | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدالهی, حدیث | fa_IR |
| dc.contributor.author | مستعد, شیما | fa_IR |
| dc.contributor.author | زرینی, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-08-19T16:45:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-11-10T16:45:21Z | |
| dc.date.available | 1402-08-19T16:45:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-11-10T16:45:21Z | |
| dc.date.issued | 2023-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2023). scientific magazine yafte, 25(2), 94-106. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3634-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1037258 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: در این تحقیق اثر حلال (آبی و هیدروالکلی) عصاره گیری بر محتوای ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و فعالیت آنتیاکسیدانی شش گیاه دارویی مختلف شامل بلوط ایرانی، آویشن شیرازی، بابونه آلمانی، مریم نخودی، نسترن زرد و زرشک کوهی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: برای سنجش میزان فنول و فلاونویید به ترتیب از معرفهای فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم و برای اندازهگیری پتانسیل آنتیاکسیدانی از روش DPPH استفاده شد. میزان محتوی ترکیبات فنولی و فلاونوییدی به ترتیب به صورت میلی گرم معادل گالیک اسید و کاتچین به ازای هر گرم از وزن خشک گیاه محاسبه گردید. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخه 14 استفاده شد.
یافته ها: با توجه به نتایج مطالعه، میزان فنول و فلاونویید در عصاره هیدروالکلی جفت بلوط، نسترن زرد، آویشن شیرازی، آرد بلوط، بابونه آلمانی و زرشک کوهی بیشتر از عصاره آبی بود و این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود(001/0< P). بیشترین میزان فنول و فلاونویید به ترتیب مربوط به عصاره هیدروالکلی جفت بلوط با مقادیر mg/g 5/2±2/310 و mg/g 0/1 ± 2/241 و کمترین مقدار مربوط به عصاره آبی بابونه آلمانی (mg/g 1/1±1/53) و عصاره آبی آرد بلوط ( mg/g5/1 ± 9/23) بود. بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی(IC50) مربوط به عصاره هیدروالکلی جفت بلوط (µg/ml4/1±4/39) و کمترین مربوط به عصاره آبی بابونه آلمانی ( µg/ml3/3±3/315) بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نوع حلال استفاده شده برای عصارهگیری گیاهان تاثیر زیادی بر جداسازی ترکیبات فنول و فلاونویید، مقدار و همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی آنها دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 461 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | حلال | fa_IR |
| dc.subject | عصاره گیری | fa_IR |
| dc.subject | فنول | fa_IR |
| dc.subject | فلاونوئید | fa_IR |
| dc.subject | مواد موثره | fa_IR |
| dc.subject | دارو سازی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و عملکرد آنتی اکسیدانی شش گیاه دارویی مختلف تحت شرایط عصاره گیری با حلالهای مختلف | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 94 | |
| dc.citation.epage | 106 | |