نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصفری جعفرآباد, صباfa_IR
dc.contributor.authorبهرامی کیا, سیف اللهfa_IR
dc.contributor.authorهادی, فرانکfa_IR
dc.contributor.authorاسدالهی, حدیثfa_IR
dc.contributor.authorمستعد, شیماfa_IR
dc.contributor.authorزرینی, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1402-08-19T16:45:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-11-10T16:45:21Z
dc.date.available1402-08-19T16:45:19Zfa_IR
dc.date.available2023-11-10T16:45:21Z
dc.date.issued2023-08-01en_US
dc.date.issued1402-05-10fa_IR
dc.identifier.citation(2023). scientific magazine yafte, 25(2), 94-106.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3634-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1037258
dc.description.abstractمقدمه: در این تحقیق اثر حلال (آبی و هیدروالکلی) عصاره گیری بر محتوای ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی شش گیاه دارویی مختلف شامل بلوط ایرانی، آویشن شیرازی، بابونه آلمانی، مریم نخودی، نسترن زرد و زرشک کوهی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ­ها: برای سنجش میزان فنول و فلاونویید به ترتیب از معرف‌های فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم و برای اندازه‌گیری پتانسیل آنتی‌اکسیدانی از روش DPPH استفاده شد. میزان محتوی ترکیبات فنولی و فلاونوییدی به ترتیب به صورت میلی گرم معادل گالیک اسید و کاتچین به ازای هر گرم از وزن خشک گیاه محاسبه گردید. جهت تجزیه­و­تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 14 استفاده شد.   یافته­ ها: با توجه به نتایج مطالعه، میزان فنول و فلاونویید در عصاره هیدروالکلی جفت بلوط، نسترن زرد، آویشن شیرازی، آرد بلوط، بابونه آلمانی و زرشک کوهی بیشتر از عصاره آبی بود و این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود(001/0< P). بیشترین میزان فنول و فلاونویید به ترتیب مربوط به عصاره هیدروالکلی جفت بلوط با مقادیر mg/g 5/2±2/310 و mg/g 0/1 ± 2/241 و کمترین مقدار مربوط به عصاره آبی بابونه آلمانی (mg/g 1/1±1/53) و عصاره آبی آرد بلوط ( mg/g5/1 ± 9/23) بود. بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی(IC50)  مربوط به عصاره هیدروالکلی جفت بلوط (µg/ml4/1±4/39) و کمترین مربوط به عصاره آبی بابونه آلمانی ( µg/ml3/3±3/315) بود. بحث و نتیجه­ گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نوع حلال استفاده‌ شده برای عصاره‌گیری گیاهان تاثیر زیادی بر جداسازی ترکیبات فنول و فلاونویید، مقدار و هم‌چنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنها دارد.fa_IR
dc.format.extent461
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectحلالfa_IR
dc.subjectعصاره گیریfa_IR
dc.subjectفنولfa_IR
dc.subjectفلاونوئیدfa_IR
dc.subjectمواد موثرهfa_IR
dc.subjectدارو سازیfa_IR
dc.titleمقایسه میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و عملکرد آنتی اکسیدانی شش گیاه دارویی مختلف تحت شرایط عصاره گیری با حلال‌های مختلفfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue2
dc.citation.spage94
dc.citation.epage106


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد