مقایسه میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و عملکرد آنتی اکسیدانی شش گیاه دارویی مختلف تحت شرایط عصاره گیری با حلالهای مختلف
(ندگان)پدیدآور
صفری جعفرآباد, صبابهرامی کیا, سیف اللههادی, فرانکاسدالهی, حدیثمستعد, شیمازرینی, فاطمهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: در این تحقیق اثر حلال (آبی و هیدروالکلی) عصاره گیری بر محتوای ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و فعالیت آنتیاکسیدانی شش گیاه دارویی مختلف شامل بلوط ایرانی، آویشن شیرازی، بابونه آلمانی، مریم نخودی، نسترن زرد و زرشک کوهی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: برای سنجش میزان فنول و فلاونویید به ترتیب از معرفهای فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم و برای اندازهگیری پتانسیل آنتیاکسیدانی از روش DPPH استفاده شد. میزان محتوی ترکیبات فنولی و فلاونوییدی به ترتیب به صورت میلی گرم معادل گالیک اسید و کاتچین به ازای هر گرم از وزن خشک گیاه محاسبه گردید. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخه 14 استفاده شد.
یافته ها: با توجه به نتایج مطالعه، میزان فنول و فلاونویید در عصاره هیدروالکلی جفت بلوط، نسترن زرد، آویشن شیرازی، آرد بلوط، بابونه آلمانی و زرشک کوهی بیشتر از عصاره آبی بود و این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود(001/0
کلید واژگان
آنتیاکسیدانحلال
عصاره گیری
فنول
فلاونوئید
مواد موثره
دارو سازی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2023-08-011402-05-10
سازمان پدید آورنده
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایرانگروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران




