• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 25, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 25, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی میزان نمک و جوش شیرین در انواع نان های پخت شده در خرم آباد در سال 1398

    (ندگان)پدیدآور
    کمره یی, بهرامساکی جعفری, محسنجعفری, علیقادرپوری, منصور
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    294.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: استفاده از جوش شیرین و نمک در تهیه نان اثرات بهداشتی مختلفی بر روی مصرف کنندگان خواهد داشت. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه، بررسی و تعیین میزان جوش شیرین و درصد نمک و مقدار pH در انواع نان­ های تولیدی در شهرستان خرم­ آباد (استان لرستان) در سال 1398 بود. مواد و روش­ ها: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی– مقطعی در سال 1398 بر روی نان­ های مصرفی شهرستان خرم­ آباد در طی 12 ماه انجام شده است. تعداد کل نمونه ­ها برابر 72 نمونه بود که شامل 24 نان بربری، 24 نان سنگک، 24 نان لواش بود. مقدار pH، درصد نمک و جوش شیرین نمونه ­های پخت شده، در هر نمونه نان و در هر فصل توسط روش استاندارد 2628 مشخص شد. یافته ­ها: حداکثر و حداقل مقدار pH به ترتیب در نان ­های بربری (47/6) و سنگک (10/5) مشاهده گردید. حداکثر و حداقل درصد نمک به ­ترتیب در نان ­های بربری و سنگک و لواش مشاهده گردید. در کل نان ­های مورد بررسی قرار گرفته به ­طور متوسط حداقل و حداکثر درصد نمک به ترتیب برابر 39/0 و 67/1 بود. بحث و نتیجه ­گیری: میزان مصرف جوش شیرین در تهیه نان نسبت به دهه گذشته کاهش یافته، اما نتایج حاصل از این مطالعه و سایر مطالعات نشان می­ دهد استفاده از جوش شیرین بطور غیرمجاز در تهیه نان بخصوص سنگک و بربری در کشور و بویژه در خرم آباد هنوز ادامه دارد. بنابراین انجام اقدامات کنترلی و پایشی برای مدیریت این معضل بهداشتی باید بصورت منسجم و پیوسته مورد توجه قرار بگیرد.
    کلید واژگان
    جوش شیرین
    نمک
    نان
    نانوایی
    خرم آباد
    داخلی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2023-08-01
    1402-05-10
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
    گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
    گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    کارشناسی ارشد بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3589-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1035348

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب