| dc.contributor.author | انوشیروانی, علی آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی بیک, نازنین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمیان, ندا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-06-13T19:01:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-09-04T19:01:56Z | |
| dc.date.available | 1402-06-13T19:01:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-09-04T19:01:56Z | |
| dc.date.issued | 2023-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | انوشیروانی, علی آرش, علی بیک, نازنین, رحیمیان, ندا. (1402). نقش تغذیه در پاندمی کووید-19:یک مقاله مروری. مجله علوم پزشکی رازی, 30(3), 141-156. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7762-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1033163 | |
| dc.description.abstract | در 12 دسامبر سال 2019، کووید 19 به عنوان یک بیماری عفونی همه گیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی از شهر ووهان چین آغاز شد. در پاتوژنز این بیماری طوفان سایتوکاین و تغییرات پاسخهای ایمنی همراه است. سیستم ایمنی و سیستم گوارش هر دو از نظر دسترسی به مواد مغذی و دفاع از بدن میزبان به عنوان میکروبیوتای روده در مقابل عوامل بیگانه خارجی نقشهای کلیدی و بر عهده دارند. در این مطالعه مروری به بررسی اهمیت تغذیه مناسب بر سیستم ایمنی بدن و اثرات آن در پیشگیری و درمان ابتلا به بیماری کووید 19 پرداختیم. بدین منظور، مقالات از پایگاههای داده بینالمللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژههای کلیدی پاندمی کوید 19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیهای و مکملهای غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان بعضی از درشت مغذیها و ریز مغذیها مانند ویتامینها و مواد معدنی تاثیر به سزایی در بهبود پاسخ سیستم ایمنی در برابر بیماریهای ویروسی از جمله کووید19 دارند. بنابراین، یک برنامه رژیم غذایی مناسب در جهت تامین مواد درشت مغذی و ریز مغذیهای کافی در بدن افراد میتواند یک اقدام موثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 0 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | کووید-19 | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین | fa_IR |
| dc.subject | مواد معدنی | fa_IR |
| dc.subject | پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | نقش تغذیه در پاندمی کووید-19:یک مقاله مروری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروري | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 141 | |
| dc.citation.epage | 156 | |