نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorانوشیروانی, علی آرشfa_IR
dc.contributor.authorعلی بیک, نازنینfa_IR
dc.contributor.authorرحیمیان, نداfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-13T19:01:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-09-04T19:01:56Z
dc.date.available1402-06-13T19:01:55Zfa_IR
dc.date.available2023-09-04T19:01:56Z
dc.date.issued2023-05-01en_US
dc.date.issued1402-02-11fa_IR
dc.identifier.citationانوشیروانی, علی آرش, علی بیک, نازنین, رحیمیان, ندا. (1402). نقش تغذیه در پاندمی کووید-19:یک مقاله مروری. مجله علوم پزشکی رازی, 30(3), 141-156.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-7762-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1033163
dc.description.abstractدر 12 دسامبر سال 2019، کووید 19 به عنوان یک بیماری عفونی همه گیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی از شهر ووهان چین آغاز شد. در پاتوژنز این بیماری طوفان سایتوکاین و تغییرات پاسخ‌های ایمنی همراه است. سیستم ایمنی و سیستم گوارش  هر دو از نظر دسترسی به مواد مغذی و دفاع از بدن میزبان به عنوان میکروبیوتای روده در مقابل عوامل بیگانه خارجی نقش‌های کلیدی و بر عهده دارند. در این مطالعه مروری به بررسی اهمیت تغذیه مناسب بر سیستم ایمنی بدن و اثرات آن در پیشگیری و درمان ابتلا به بیماری کووید 19 پرداختیم. بدین منظور، مقالات از پایگاه‌های داده بین‌المللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژه‌های کلیدی پاندمی کوید 19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیه‌ای و مکمل‌های غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان بعضی از درشت مغذی‌ها و ریز مغذی‌ها مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی تاثیر به سزایی در بهبود پاسخ سیستم ایمنی در برابر بیماری‌های ویروسی از جمله کووید19 دارند. بنابراین، یک برنامه رژیم غذایی مناسب در جهت تامین مواد درشت مغذی و ریز مغذی‌های کافی در بدن افراد می‌تواند یک اقدام موثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد.fa_IR
dc.format.extent0
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectکووید-19fa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectویتامینfa_IR
dc.subjectمواد معدنیfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleنقش تغذیه در پاندمی کووید-19:یک مقاله مروریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage141
dc.citation.epage156


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد