نقش تغذیه در پاندمی کووید-19:یک مقاله مروری
(ندگان)پدیدآور
انوشیروانی, علی آرشعلی بیک, نازنینرحیمیان, ندا
نوع مدرک
Textمروري
زبان مدرک
فارسیچکیده
در 12 دسامبر سال 2019، کووید 19 به عنوان یک بیماری عفونی همه گیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی از شهر ووهان چین آغاز شد. در پاتوژنز این بیماری طوفان سایتوکاین و تغییرات پاسخهای ایمنی همراه است. سیستم ایمنی و سیستم گوارش هر دو از نظر دسترسی به مواد مغذی و دفاع از بدن میزبان به عنوان میکروبیوتای روده در مقابل عوامل بیگانه خارجی نقشهای کلیدی و بر عهده دارند. در این مطالعه مروری به بررسی اهمیت تغذیه مناسب بر سیستم ایمنی بدن و اثرات آن در پیشگیری و درمان ابتلا به بیماری کووید 19 پرداختیم. بدین منظور، مقالات از پایگاههای داده بینالمللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژههای کلیدی پاندمی کوید 19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیهای و مکملهای غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان بعضی از درشت مغذیها و ریز مغذیها مانند ویتامینها و مواد معدنی تاثیر به سزایی در بهبود پاسخ سیستم ایمنی در برابر بیماریهای ویروسی از جمله کووید19 دارند. بنابراین، یک برنامه رژیم غذایی مناسب در جهت تامین مواد درشت مغذی و ریز مغذیهای کافی در بدن افراد میتواند یک اقدام موثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد.
کلید واژگان
کووید-19تغذیه
ویتامین
مواد معدنی
پروبیوتیک
علوم تغذیه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2023-05-011402-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایراناستادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران
استادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران
شاپا
2228-70432228-7051



